Fon Kramon: Vlada Kosova ima predlog za primenu sporazuma o ZSO 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon izjavila je da Vlada Kosova ima predlog za primenu sporazuma o Zajednici opština sa srpskom većinom, prenosi Koha.

Fon Kramon je ovo rekla u intervjuu za KTV i navela da „nije bilo mudro protivljenje Kosova Zajednici“. Takođe je rekla da Vlada Kosova može da iznese svoj predlog za Zajednicu, „što bi bilo dobro“.

Nemačka poslanica je prilikom intervjua iznela i detalje razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, navevši da je od njega tražila da prekine sa kampanjom otpriznavanja nezavisnosti Kosova.

Nemačka poslanica je i kritikovala Vladu Kosova zbog apliciranja za Savet Evrope, ali i navela da će preduzeti niz aktivnosti u Francuskoj, kako bi Kosovo dobilo viznu liberalizaciju.

Fon Kramon je rekla da Kosovu nedostaje volja za dijalog.

„Potrebno je više volje obe strane uključene u dijalog. Ono što sam čula od partnera u Berlinu, Briselu i Vašingtonu je skepticizam Kosova u ovom procesu. Ne znam da li se to radi da bi se udovoljilo građanima zemlje, zbog čega bi mi bilo žao. Zaista želim da vidim da postoji volja za kompromisom i da završimo ovaj proces. Nije dobro da svi projekti budu taoci zbog dijaloga“, dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari