Garantujemo da će svaki glas biti zaštićen, poručila ujedinjena kragujevačka opozicija 1Foto: R.K.

U Kragujevcu je večeras potpisan protokol o saradnji između Demokratske stranke, Stranke slobode i pravde, Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana i Udruženih sindikata Srbije „Sloga”, na nivou grada a koji će koaliciono nastupiti na izborima i zajednički organizovati i sprovesti njihovu kontrolu.

Pomenutim protokolom se definiše namera navedenih političkih organizacija da sprovode zajedničke aktivnosti u predizbornoj kampanji na predstojećim parlamentarnim i predsedničkim izborima za teritoriju grada Kragujevca, kao što je „Danas” i najavio pre dva dana.

Lideri organizacija obavezali su se da će za naredne parlamentarne i predsedničke izbore, na nivou grada Kragujevca, sastaviti zajedničku listu kontrolora na biračkim mestima, vršiti neophodne pripreme i sprovoditi zajedničku predizbornu kampanju koordinisanu i usklađenu sa kampanjom utvrđenom od strane rukovodstava ovih političkih organizacija.

Organizacije potpisnice predmetnog protokola će delegirati svoje predstavnike u zajednički izborni štab, kao telo koje će organizaciono sprovoditi dogovorenu kampanju.

Potpisnice protokola ostaju otvorene za saradnju u predizbornoj kampanji i sa drugim opoziciono orijentisanim političkim organizacijama koje iskažu nameru o zajedničkom delovanju, istakli su na kraju predstavnici Ujedinjene opozicije Kragujevca.

– Dragi sugrađani, mi smo kontrolore obezbedili, pripremali smo se kao nikada do sad. Svaku eventualnost smo predvideli, tako da nijedan glas ne može da bude pokraden. Izađite na izbore i glasajte protiv podela u društvu, rasula sistema, okupiranih institucija, ucenjivanja, zastrašivanja i ostalih devijacija. Izađite na izbore i podržite pobedničku listu Ujedinjene Srbije koju će predvoditi Marinika Tepić uz koju Srbija može da očekuje slobodu i pravdu, podržite pobedničkog predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša koji će biti predsednik svih njenih građana bez ikakvih podela, poručio je na večerašnjem skupu Dalibor Jekić, predsednik GrO kraguevačkog SSP- sa zaključkom „Zajedno možemo do pobede”.

Garantujemo da će svaki glas biti zaštićen, poručila ujedinjena kragujevačka opozicija 2
Foto: R.K.

Za Ivana Dubljanina predsednika Gradskog Odbora Demokratske stranke u Kragujevcu proteklih dana svedoci smo kako visoki funkcioneri SNS-a, kandidati za poslanike, izjavljuju da Srbiji nisu potrebni parlament, vlada, ministri i da je sve što nam treba da se Aleksandar Vučić proglasi doživotnim predsednikom Srbije.

– Istini za volju, to bi samo ozakonilo našu realnost. U praksi u Srbiji ne funkcionišu institucije, parlament je provizorijum koji ne odslikava volju građana Srbije a ministri su samo izvršioci volje neustavnog predsednika. Neustavnog jer njegove ingerencije nisu da upravlja vladom, a on kao predesednik države ne može biti i predsednik političke stranke, a on to jeste, smatra on.

Po njemu ipak izgleda da postoji volja u vladajućoj partiji da se taj neustavni položaj ozakoni, ukidanjem parlamentarne demokratije i da se Aleksandar Vučić proglasi za doživotnog monarha.

– Na žalost ništa drugačije ne razmišljaju ni lokalni moćnici iz Srpske napredne stranke. Čuli smo od njih u ranijem periodu slična razmišljanja i parole jednoumlja a progon nad političkim istomišljenicima traje. Zato je lak odgovor na pitanje, zašto smo se ujedinili u Kragujevcu, svi mi koji smo prava opozicija režimu. Želimo da pošaljemo jasnu poruku građanima da smo sve svoje razlike ostavili po strani jer je savez u koji smo zajednički stupili, prava mera borbe za slobodu svakog čoveka u Srbiji. Jedino ujedinjeni imamo šansu, poručio je Dubljanin.

On je ispred DS-a i Ujedinjene opozicije građanima sa večerašnjeg skupa garantovao da će organizovanom kontrolom glasanja sa pouzdanim kontrolorima, obezbediti da svaki glas bude zaštićen od zloupotrebe, da su sva biračka mesta pokrivena i neka građani znaju da vlast neće moći da ukrade njihovu volju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari