Vidimo se 18. decembra da proslavimo pobedu: Završen skup "Srbija protiv nasilja" u Kragujevcu 1Ilustracija Foto: Z.S.M

 

Pozivom da se vidimo 18. decembra da proslavimo pobedu ali i 12. decembra u Beogradu ispred Narodne skupštine da je „overimo“ završen je večerašnji skup Srbija protiv nasilja u pešačkoj zoni kod Krsta u Kragujevcu.

Skup je otvoren uz zvuke himne Bože pravde, a prva se prisutnima obratila Tijana Periċ Diligenski

– Gde je sloga tu je i pobeda, poručila je Tijana Periċ Diligenski.

Po njenim rečima pre nekoliko dana svedočili smo aferi u Kol centru alu naše Tužilaštvo ima skramu u oku a tužiteljka je uspavana kao Trnova Ružica.

– Od nulte tolerancije u borbi protiv korupcije sa kojom je Aleksandar Vučiċ došao na vlast ostala je samo velika nula. Nula je merna jedinica ove vlasti i oni su moralne nule, poručila je ona.

Vidimo se 18. decembra da proslavimo pobedu: Završen skup "Srbija protiv nasilja" u Kragujevcu 2
Foto: Z.S.M

– Nije slučajno da je Srbija otišla na Evropsko prvenstvo. Tada smo ispratili Slobodana Miloševiċa. Sada vas pozivam da odigramo drugo poluvreme, zaokružimo broj 7 i ispratimo i ovu vlast, poručio je Srđan Milivojeviċ.

Po njemu, olovkom ċemo 17. decembra razdvojiti dobro od zla, mudrost od gluposti.

On je predsedika Vučiċa nazvao Parizer Agom koji je oko sebe okupio sve Belivukove a ide po Srbiji i koristi Đinđiċev slogan da Srbija ne sme da stane.

– Ustani Srbijo i Šumadijo, da bi oni malo mogli da odleže, zaključio je on.

Vidimo se 18. decembra da proslavimo pobedu: Završen skup "Srbija protiv nasilja" u Kragujevcu 3
Foto: Z.S.M

Biljana Đorđeviċ je podsetila za razlog okupljanja „Srbije protiv nasilja“ od kojih je jedan reċi „Ne“ normalizaciji svakoj vrsti nasilja.

– Nasilje kod nas dolazi iz sistema. Nema žalosti, nema solidarnosti, poručila je ona u Kragujevcu, gradu u kojem su decu ubijali na pešačkim prelazima.

Ako je ovo zemlja u kojoj nema nezaposlenih zašto se onda, pred izbore deli novĉana pomoċ, zapitala se ona.

„Mi kažemo ne tome, ad hok rešenjima“, rekla je Biljana Đorđeviċ po kojoj se neselektivnim predizbornim pomoċima samo podiže inflacija.

Vidimo se 18. decembra da proslavimo pobedu: Završen skup "Srbija protiv nasilja" u Kragujevcu 4
Foto: Z.S.M

– Pobeda dolazi 17. decembra i tada vam više neċe biti hladno. Vlast koja žmuri na vaše probleme i prazne stomake nije vlast veċ organizovana kriminalna grupa i od nje moramo da oslobodimo Srbiju 17. decembra, rekao je Borko Stefanoviċ.

On je obeċao da ċe posle 17. decembra biti vraċene sve oduzete penzije, pa čak i potomcima onih koji su pomrli čekajuċi pravdu.

– Pljačka, korupcija, nasilje je za njih Srbija koja ne sme da stane, a pravedna, normalna, sreċna i bez neizvesnosti je Srbija koju pravimo posle 17. decembra, poručio je on.

-Srbija traži slobodu i jednakost da najzad izađemo iz blata i pobeda, završio je Stefanović.

Vidimo se 18. decembra da proslavimo pobedu: Završen skup "Srbija protiv nasilja" u Kragujevcu 5
Foto: Z.S.M

– Tragovi razaranja su jedino što je ostalo iza režima Aleksandra Vučiċa, naglasio je Miroslav Aleksiċ, jedan od nosilaca ove liste.

Od 17. decembra Pink i Hepi neċe imati više nacionalnu frekvenciju jer krše zakon i šire nasilje, obeċao je on, kao i formiranje tužilačke i antikoruptivne policije.

I po Aleksiću, izbori su šansa da se izborimo za normalno društvo, bez nasilja, kriminala i korupcije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari