GIK Beograd utvrdila zbirnu izbornu listu za decembarske izbore 1foto FoNet Nenad Ðorđević

Građani će na decembarskih izborima za odbornike Skupštine Grada Beograda moći da glasaju za neku od 14 izbornih lista, koje su, po odluci Gradske izborne komisije (GIK) na zbirnoj izbornoj listi.

GIK je saopštila da je večeras usvojila Odluku o utvrđivanju zbirne izborne liste za izbore za odbornike Skupštine Grada Beograda, raspisane za 17. decembar.

Usvojeno je i Rešenje o imenovanju člana i zamenika člana GIK u proširenom sastavu ispred izborne liste „MI-glas iz narodaa , Aleksandar Jerković“.

Prethodno su usvojeni zapisnici sa 17. i 18. sednice GIK, preneo je Beoinfo.

Na sajtu GIK-a su saopšteni nazivi 14 izbornih lista za decembarske izbore.

To su liste „Aleksandra Vučić – Beograd ne sme da stane“, „Ivica Dačić – premijer Srbije, Toma Fila-gradonačelnik Beograda“, „Srbija protiv nasilja– Dobrica Veselinović – Vladimir Obradović“.

Uz listu „Naciononalno okupljanje“ pokreta Dveri, stranke Zavetnici i javnih ličnosti tu je i lista koalicije NADA koju čine Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije.

Tu su i liste „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“, „Narodna stranka – siguram izbor, ozbiljni ljudi“– i „Da se vojska na Kosovo vrati – Miša Vacić“.

Uz listu „Saša Radulović (Dosta je bilo -DJB)- Duško Vujošević, Boris Tadić (Socijaldemokratska stranka – SDS) – Ana Pejić (Otete bebe) – Dobro jutro Beograde“ tu je i lista „Usame Zukorlić – Promena je pobeda– Stranka pravde i pomirenja“

Tu su i liste „Srbija na Zapadu – Zoran Vuletić – Nemanja Milošević – Da se struka pita – Vladimir Kovačević“, „Ćale, ovo je za tebe”, „Mi-glas iz naroda, Aleksandar Jerković” i „Čedomir Jovanović – mora drugačije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari