GIK Beograd: Uvidi u 32 biračka mesta pokazao da nema nepravilnosti 1Foto: Print screen N1

Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić saopštio je da dodatnim uvidom u 32 biračka mesta, na zahtev liste „Biramo Beograd“, nisu utvrđene nepravilnosti u izbornom procesu.Kako je saopštio GIK, lista „Biramo Beograd“ je 5. juna podnela zahtev za uvid u izborni materijal za izbore za odbornike Skupštine grada koji su održani 2.juna.

Lukić je za sajt Beoinfo rekao da je navedena izborna lista tražila na uvid izvode iz biračkih spiskova na 32 biračka mesta, kako bi mogli da izvrše kontrolu broja upisanih birača u odnosu na jul 2023. godine, broj prijavljenih birača na jednoj adresi, da li su određena lica glasala i sve druge potencijalne nepravilnosti na koje su u javnosti ukazivali.

„Nakon uvida u tražena 32 biračka spiska, ovlašćena lica Koalicije Biramo Beograd nisu uočila nikakvu nepravilnost, niti su konstatovali bilo kakvu primedbu u zapisnike, ni u jednom od 32 biračka spiska, u koje je izvršen uvid, što ukazuje na punu legitimnost izbornog procesa“, naveo je Lukić i dodao da to ukazuje „na punu legitimnost izbornog procesa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari