Glasačka pisma za izbore u Mađarskoj stizala na adresu SVM-a 1Foto: Beta/Milan Obradović

Distribuciju paketa glasačkih pisama u Vojvodini, za izbore u Mađarskoj, kontrolisao je Savez vojvođanskih Mađara (SVM), piše danas vojvođanski portal Slobodna reč.

„Koverte su prvo išle u centralu stranke i tamo su svakako bile razvrstavane, te krenule na dalje putovanje“, navodi Slobodna reč.

Iz SVM-a su u nekoliko navrata navodili da ta stranka nema nikakve veze sa poštanskim glasačkim paketima koji su stigli iz Mađarske.

Slobodna reč je, medjutim, navela da su iz Pošta Srbije dobili zvaničan odgovor da su paketi sa glasačkim pismima stizali na adresu Trg Žrtava Fašizma 9, u Subotici.

Na toj adresi su sedišta SVM-a i Nacionalnog saveta Madjara, od kojih je 30 od 35 članova ušlo u to telo sa liste SVM-a.

Gradjani su portalu Slobodna reč u martu javljali da su aktivisti SVM-a nosili širom Vojvodine koverte sa glasačkim listićima za glasanje u Mađarskoj.

Iz SVM-a su tvrdili da je organizacija Concordia Minoritatis Hungaricae (CMH) bila zadužena za prikupljanje paketa glasačkih pisama, koje su zatim dostavljali generalnom konzulatu Mađarske u Subotici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari