Goran Ćirić: Niko u DS ne radi za Vučića

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke govori za Danas

Ostavite komentar


  1. slučajnost ? najzabrinutiji za stanje u društvu i za građane onih nekoliko članova kojima su donji delovi leđa srasli sa skupštinskim klupama ?i

  2. Falsifikovani potpisi ne delegizimizuju zahtev ? Vrlo pametno i casno. „Demokratski“. Sram vas bilo !

  3. Ko je saradnik CIA i ko je podkazivao ljude u DS isti taj je i kod Vucica na listi preko rodbine ….Mishel od Cool.

  4. Da nije vidovit ? Otkud bilo ko može da bude siguran 100% u tako nešto. Službe vezveznosti su i ranije sabotirale srpski narod, pa ne vidim zašto to i sad ne bi bio slučaj. Ko o čemu, baba o uštipcima.

  5. Moguće je da niko ne radi direktno za vučića. Ali definitivno u SNSu aplaudiraju i navijaju svakom sukobu u DSu.

  6. Gospodine Ćiriću vaša retorika je jasna i prepoznatljiva, na žalost svih nas. Put na koji ste krenuli je sa jasnim smernicama zato se iz aviona vidi koliko vapite za akcijom da demokratizujete društvo. Gde ste bili do sada da tako“kreativno“delujete. Neshvatljivo je kako vam se desio „trenutak“kad ste hteli da nam pokažete sve svoje sposobnosti i vrednosti vašeg intelekta. Mislim da je bolje da se ne brukate i da sačuvate to malo dostojanstva ako vam je išta ostalo, znate kad neko manipuliše i falsifikuje u našem jeziku se zove lopov. Da li sebi ličite na nekoga?

    1. Slazem se potpuno, mada je ovo veoma ujudno i umereno, imajuci u vidu kakav su komentar zasluzili. Nemoguce je da ne shvataju kakvu uslugu cine AV-u a kakvu stetu nanose DS-u i drustvu. I to bas sada, kada je neophodno jedinstvo svih demokratskih snaga.

  7. Sta reci?
    Potpuna nesvesnost grupe poslanika?
    Svesni ulazak u talog sns_a?
    Svako ima svoju cenu?
    Ucenjeni?
    Vrvtno od svega po malo.
    I ko zna sta sve jos!
    Dovoljno za buckuris.

  8. Lazeš Ćiriću.Ti si krivac 2010 kada se u Boru na naredbe DIREKTORKE poste Bor Suzane STOJANOVIC pred izbornu tišinu delili flajeri od strane postara na adrese aktivista sns Bor da se uplati kao fol 1250 dinara za STRANKU.Posle je istorija sns pobedio..Sram te bre bilo ološe jedan.
    Pozdrav djubre jedno koje stitis DIREKTORKU poste Bor.Uzimas mito .Javi se preko DIREKTORKE I tvog šuraka Mićovića.Ja sam Ivan Dablidzanovic iz Bora.Spreman sam da svedocim protiv tebe.Ti si insajder Sns

  9. Dobro gospodine Ćiriću, iz nabrojanih problema u DS-u kaje ste vi naveli, Ama baš nijedan nije toliko veliki da bi se održala ta sednica sa potpisima i podrškom naprednjaka. Pa u drugim strankama su mnogo veći problemi (posebno u SNS, SPS..) pa se ti problemi rešavaju unutar stranke.Dok ste vi i vaši istomišljenici dobri za Dragana j Vučićevića ne mislite dobro DS-u, isto kao i on. Ćiriću uradite kao i mnogi pre vas (Tadić,Živković,Jovanović,Djurišić,Stevanović,Čomić…)idite iz stranke, kao što i sami znate bez obzira na sve te odlaske stranka i dalje postoji i i dalje ima kompletnu infrastrukturu naceloj teritoriji Srbije, i svakim danom je sve uvaženija i poštovana. BOJKOT

  10. Čovek govori o ozbiljnim problemima koji postoje u Srbiji, a kojie teba razmotriti, što hitnije na Glavnom odboru DS, pa nudi kompromis, sredinu između dva datuma koji su određeni. Nedelju dana kasnije od termina koji su oni predložili, a nedelju dana pre Lutovčevog termina. Ovo govori da se radi o pokušaju zamagljivanja suštine, Nedelju dana je sudbinski bitno za Srbiju, razmatranje gorućih problema u Srbiji na GO DS će te probleme rešiti? Radi se o bojkotu. Naravno da on ne odgovara onima koji se dugi niz godina po zanimanju poslanici, jer ostaju bez solidno plaćenog posla i mogućnosti da budu na televiziji. Na koje radno mesto bi se vratila Čomićka, nakon dve decenije poslanikovanja? Sve ovo su posledica, a ne uzrok. Uzrok je jedan mentalitet, jedno shvatanje koji se ukorenilo u DS, i ne samo u DS, a to je shvatanje, koje je izneo Đinđić u jeku sukoba sa Mićinovićem, na GO, na kome sam sticajem okolnosti prisustvovao, da je stranka preduzeće. Tu izjavu nikada neću zaboraviti, jer mi je zaparala uši. Ako je stranka preduzeće, onda je političko delovanje, odnosno stav, roba koja se prodaje, a političar je najamni radnik u preduzeću-stranci. Taj virus, za koji DS decenijama nema vakcinu, razara stranku u prelomnim trenucima. Naravno, da tu svoju ulogu imaju i „spavači“ koji su instalirani od strane Službe, da se aktiviraju kada to zatreba. U prilog svom stavu ukazujem na činjenicu da je, svaki iole bitniji funkcioner DS, nakon njenog napuštanja, osnovao svoju stranku, u kojoj je on bio gazda i nastavio sa prodavanjem političkih usluga, nastojeći da ih što bolje unovči. Tako je DS postala rasadnik političkih strančica, koje čine manje grupice članova, interesno povezanih materijalnim motivima. Opšta situacija u društvu ukazuje na to da imamo ozbiljan problem sa kvalitetom ljudskog materijala, koji se lako kvari, jeftino prodaje i cepa. A za njegov oporavak, pod uslovom da se stvore mogućnosti za njegovo lečenje, trebaće decenije. A danas, postoje samo idealni uslovi za njegovo dalje kvarenje. Tu jedan sastanak GO, ranije ili kasnije, niti pak ovakvi ili onakvi izbori, ništa neće promeniti. Shvatanje da je politika unosan biznis je (p)ostalo pravilo, ne samo u DS, nego i kod ogromne većine na političkoj pozornici, a tada zanimanje političar postaje nečasno. „Uslovi nisu fer, na ovim izborima ne može se pobediti, ali cilj je ostati u igri“, kazao je Radulović (DJB). Bojkot je nepristajanje da izigravamo budale i nepristajanje da od nas budale prave gori od nas. Čuvanje političke nevinosti apstinencijom.

  11. Ne Radite vi za Vucica
    Ali ne radite ni sa Narodom
    Vi neznate šta hocete od politike
    Gde vam je Pravac u kom ide Srbija posle izbora ukoliko Pobedite
    Ili vi to samo tako Smenili smo Vucica pa da podelimo Ministarske Resore
    Opozicija i Vlast se Dogovaraju Kritikuju Rade Grade ZAJEDNO ZA DOBRO NARODA
    I što Vlast hoce vi necete
    Ko Balvani ste

  12. DS kao stranka, istina je da je na „istorijskom “ minimumu ali to nije nista cudno jer zivimo u autokratskom sistemu koji lagano klizi u diktaturu i gde imamo jednog coveka i jednu stranku. Pa ipak, DS uopste nije nebitna kakav se narativ pravi zato sto procentualno ne stoje dobro. Zna dobro Vucic, jedno je kad ti na izbore izlazi DS a drugo kad ti legitimitet daju Ceda, Canak, UDS, zato ovo i radi .Ekipa vecitih poslanika koja je DS dovela na 2 posto i zaduzila, koja falsifikuje potpise, jos ima obraza da se javlja

  13. Da zanemarimo da li je tacno to sto doticni gospodin prica, toliko frke su napravili da bi sednica bila 2 nedelje ranije od zakazane? Svo ovo iznosenje partijskog smeca javno samo da bi 2 nedelje ranije bila zakazana sednica stranke? Stvarno? Dve godine nikakvih akcija i sad naprasno toliko frke oko datuma sednice? Ko bi jos pomislio da je svo ovo medijsko orepucavanje samo zbog datuma sednice. Hmmm…

  14. Stalno je u opticaju ta magična reč DIKTATURA. Alo, ljudi, radi šta ko hoće, piše šta ko hoće, govori šta ko hoće. Kakva crna diktatura? U diktaturi je sve suprotno. ‘Ajte više, ne poigravajte se inteligencijom sopstvenog naroda! Dajte nešto novo, bolje, pametnije, neki produktivniji plan i program, a ne samo prazne priče, trolovanje i hejtovanje!

Ostavite komentar


Politika

Prvi briselski sporazum 11 godina posle: Početak novog poglavlja na koji se još čeka 10

Prvi briselski sporazum 11 godina posle: Početak novog poglavlja na koji se još čeka

“Želim da čestitam na odlučnosti tokom ovih meseci kao i na hrabrosti”, bile su prve reči Ketrin Ešton, visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku, upućene premijerima Srbije i Kosova, Ivici Dačiću i Hašimu Tačiju, kada su pre 11 godina na današnji dan u Briselu stavili paraf na Prvi sporazum o principima koji regulišu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine ili kako se češće naziva - Prvi briselski sporazum.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.