Gordana Čomić generalna sekretarka? 1Foto:FoNet Aleksandar Levajković

Gordana Čomić, donedavna zamenica predsednika Demokratske stranke, najverovatnije će biti nova generalna sekretarka DS, saznaje Danas iz izvora u toj stranci.

NJoj će svakako to mesto biti ponuđeno, kažu naši sagovornici. Kako nam je rečeno, o tome je u novom stranačkom rukovodstvu postignut dogovor. Očekuje se da će Čomić preuzeti novu dužnost posle Skupštine DS koja će biti održana 29. oktobra.

Neka od zaduženja generalnog sekretara stranke je da se stara o sprovođenju politike na svim nivoima, koordinira rad stranke i izvršavanje odluka predsednika, Predsedništva, Glavnog odbora i Statutarne komisije. Obavlja i druge poslove koje mu poveri predsednik stranke. Za svoj rad odgovara predsedniku i Glavnom odboru. Mandat traje četiri godine.

Kako stvari sada stoje, novi predsednik Izvršnog odbora DS najizvesnije će biti Radoslav Milojičić, stranački sekretar Goran Jojić, a internacionalna sekretarka Aleksandra Jerkov.

Podsetimo da se u javnosti kao mogući generalni sekretar DS pominjao Vladimir Pavićević, bivši član Nove stranke. Međutim, on posle odlaska iz Nove ne planira da postane član nijedne partije, te tako ne ispunjava uslov da bude na toj funkciji u DS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari