Gost otišao iz TV emisije optužujući Vučića za izdaju 1

Pojedini portali i aktivisti na društvenim mrežama su kao „dolazak“ slobode opisali danasšnji incident na Televiziji Pink ili kao „problem u raju“, međutim reč je o rastućoj nervozi unutar ekstremističkog krila koje podržava ili je dosad podržavalo Srpsku naprednu stranku.

Predstavljen kao penzionisani pukovnik policije, dok su ga ranije mediji predstavljali kao penzionisanog obaveštajca Slavko Nikić napustio je studio „ružičaste televizije“ uz izjavu koja se glasno i jasno čula u programu da je Aleksandar Vučić izdajnik.

Incident se dogodio u jutarnjem programu „Novi dan“, koji je nedeljom još gledaniji kod voditelja Predraga Sarape i Irene Jovanović.

Tema je bila radikalni islamizam na Kosovu, a gostovali su, sem Nikića, Milovan Drecun, kao i pukovnik u penziji Tomislav Đurin.

Sarapa je postavio pitanje postoji li opasnost od terorističkog napada. Na Nikićevo izlaganje je Drecun, koji je i poslanik liste AV-ZND kao i predsednik skupštinskog odbora za KiM, rekao da su to budalaštine. Nikić je izgubio živce i naljutio se.

„Ne može Drecun sa mnom tako da razgovara.“ Zatim je ustao i rekao: „Nikad više nemojte da me zovete, zovite ove izdajnike na čelu sa Aleksandrom Vučićem.“ Napuštajući studio Nikić je ponavljao „Zovete u studio miševe koji lažu…“

Slavko Nikić je čovek kontroverzne biografije, pojedini izvori dovode ga u vezu sa teškim i kriminalnim događajima na Kosovu.

U zvaničnoj biografiji Nikić (rođen 1960. u Prištini) sam za sebe tvrdi da je poslednji preživeli iz policijske jedinice koja je navodno ratovala sa krijumčarima droge na Kosovu od 1990. godine. Autor je knjige „Nulta grupa“ o trgovini organima, kao i više drugih, između ostalog i knjige „Poslednje naređenje“, u kojoj brani haškog osuđenika Ratka Mladića.

Gost otišao iz TV emisije optužujući Vučića za izdaju 2

U zvaničnoj biografiji Nikić navodi da mu je lično Mladić odao priznanje za pomoć pruženu preko Drine. U zvaničnoj biografiji Slavka Nikića navodi se i da je prvi upoznao francuskog obaveštajca Jugoslava Petrušića Dominika, u objektu MUP-a Srbije (suđenog za spremanje atentata na Slobodana Miloševića u aferi „Pauk“.). Nikić je hapšen u akciji „Sablja“ posle ubistva Zorana Đinđića.

Mediji u Podgorici pisali su i da je Slavku Nikiću bila namenjena uloga koju je u slučaju „državni udar“ na izborni dan u Podgorici 2016. odigrao Aleksandar Sniđelić, ali da je on to dobio. Slavnko Nikić je zbog ovoga salušan u

Specijalnom tužilaštvu u Beogradu 2017. godine. Kasnije je u TV emisiji, kod Milomira Marića na Hepiju, rekao da mu je nuđeno da učestvuje u pripremanju „državnog udara“, ali da je on to odbio. Pojedini mediji ga predstavljaju i kao pukovnika centralne kozačke vojske Ruske Federacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari