Govor Mile Popović pred gradskim odbornicima: Gde su pare Beograđana? 1Printskrin Studio B

“Na godišnjicu od imenovanja jasno je da Vi, Aleksandre Šapiću, niste dostojni da budete gradonačelnik Beograda“, izjavila je danas predsednica odborničke grupe “Ujedinjeni” i predsednica Gradskog odbora Beograd Stranke slobode i pravde Mila Popović na sednici Skupštine grada.

„Ne samo zato što ste nelegalno gradili privatnu vilu, pa je onda nelegalno ozakonili, ne zato što vređate svoje neistomišljenike, novinare, opoziciju…ne zato što ste kršili svaki zakon na koji naiđete, ni zato što niste prijavili imovinu u inostranstvu i pokušali sa svojim šefom kabineta da namestite tender, već zato što ste napustili Beograd i Beograđane kada je svima bilo najteže. Bukvalno ste nestali nakon stravičnih događaja koji su nam se desili, dve nezapamćene tragedije u Ribnikaru i selu Duboni u Mladenovcu. Obe u Vašem gradu. Pokazali ste da Vas ne interesuje strah roditelja i majki. Šapiću, šta ste uradili da sprečite spiralu nasilja”, poručila je u govoru pred gradskim odbornicima Popović.

Popović je izjavila da uprkos tome što je budžet grada duplo veći nego dok je gradonačelnik bio Dragan Đilas, investicije u bolji život Beograđana su neuporedivo manje, primer toga je činjenica da su 2011. godine realizovane investicije bile su 290 miliona evra, dok su prošle godine bile samo 140 miliona evra.

-Vidimo da ni posle 10 godina vlast nije završila ni jedan veliki infrastrukturni projekat – nemate pored čega da se slikate. Neki projekti se odlažu iz godine u godinu ( Most na Adi Huji, Most Vinča, Fabrika za preradu otpadnih voda), a od nekih projekata se i odustalo kao što su rekonstrukcija Beogradske ili ulice Strahinjića Bana..Iz rebalansa se ne vidi kada će najzad biti gotova Glavna autobuska stanica koju obećavate 8 godina. Kada ćete završiti vrtić u Bariču, za koji ste položili kamen temeljac u martu prošle godine ili onaj u Stepojevcu, koji ste najavili februara 2022.god i rekli da će gradnja trajati 150 dana. Rebalansom se opet povećavaju troškovi javnog prevoza, koji su sada duplo veći nego pe 10 godina, iako danas ne postoji nijedan Beograđanin koji će vam reći da je javni prevoz bolji nego 2013.godine i to duplo bolji, navela je predstavnica SSP, a prenosi ova stranka u saopštenju.

“Jednom smo već pitali i nismo dobili odgovor, pa ćemo pitati ponovo: gde su pare Beograđana. Nove škole, novi vrtići, novi mostovi, glavna autobuska stanica, železnička stanica, sve nam to treba, ali ništa od ovoga nema u predloženom rebalansu budžeta, iako je budžet nikad veći. Pa na šta trošit novac Beograđana ako ne na ono što nam treba” zaključila je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari