Gradonačelnik Šapić rekao odbornicima šta je imao i napustio sednicu 1Printskrin Studio B

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da se rebalansom budžeta obezbeđuje novac za besplatne časove engleskog jezika u predškolskim ustanovama, kao i uvođenje prečišćivača vazduha u sve vrtiće u sve vrtiće, osnovne i srednje škole, koje će održavati i servisirati Grad.

Šapić je, na sednici gradskog parlamenta na kojoj će se pored rebalansa budžeta razmatrati i Predlog odluke o dodeli udžbenika i udžbeničkih kompleta za učenike javnih osnovnih i srednjih škola u Beogradu za narednu školsku godinu, obrazložio je svoju izjavu o novcu za sahrane dece posle tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Prema njegovim rečima, morao je da odgovori na navode stranih košarkaša i da je zato rekao da Grad „ima novca da sahrani svoju decu“.

Govoreći o kladionicama oko škola i zamerkama opozicije na to, Šapić je rekao je da je „urađeno sve što je bilo do Grada“.

I dalje je adresa Ministarstvo finansija i Uprava za igre na sreću, njih pitajte na koji način su objasnili sve to, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Šapić rekao odbornicima šta je imao i napustio sednicu 2
Printskrin Studio B

Kada je reč o rebalansu budžeta, Šapić je naveo da će se „truditi da podvlačimo liniju, da koristimo praksu svetskih kompanija posle svakog kvartala, da vidimo kako stoje stvari“.

Dve su najvaznije stvari, prvo besplatan engleski jezik u predškolskim ustanovama, što skoro svi roditelji plaćaju. Drugo je uvođenje prečišćivača vazduha u sve vrtiće u sve vrtiće, osnovne i srednje škole, koje će održavati i servisirati Grad, rekao je Šapić.

Ono što želim da kažem je da ne postoji nijedna stvar od koje smo odustali od formiranja ove gradske uprave i nećemo ni odustati, dodao je Šapić.

On se osvrnuo na zamerke oko izmena u javnom prevozu i rekao da će za 10 do 15 dana proraditi i GPS sistem za praćenje autobusa i da će biti karata na svim stajalištima, najavljujući i obnovu voznog parka.

Šapić je posle obraćanja odbornicima napustio sednicu Skupštine.

Odbornici opozicije podneli su nekoliko predloga za dodatnu raspravu, ali nijedan predlog nije dobio dovoljnu podršku odbornika.

Za dnevni red je glasalo 56 odbornika, dok je 18 bilo protiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari