Grabar Kitarović: Ne spuštam se na nivo da komentarišem Vučićev govor 1Foto: EPA/ KESTUTIS_VANAGAS

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da danas da se neće spuštati na taj nivo da komentariše govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Kosovskoj Mitrovici u kojem je, između ostalog, rekao da u Kninu nikada nije bilo šahovnice, kao i da je Slobodan Milošević bio dobar lider.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsednikom Austrije Aleksanderom van der Belenom u Zagrebu, Kolinda Grabar Kitarović je rekla da Hrvatska podržava članstvo celog regiona jugoistočne Evrope u Evropskoj uniji, pa tako i Srbije, sa kojom želi dobre odnose, prenela je regionalna TV N1.

„Svako treba da ispuni kriterijume za članstvo, oni su postali puno specifičniji nego dosad. Hrvatska ne želi da se nađe u situaciji da nekoga blokira, ali istrajaćemo na ispunjavanju svih kriterijuma“, kazala je Kolinda Grabar Kitarović.

Predsednica Hrvatske rekla je i da sa austrijskim kolegom nije razgovarala o govoru Aleksandra Vučića na Kosovu, ističući da ne vidi zašto je to obraćanje relevatno za Hrvatsku.

„Mi imamo svoja pitanja, bavimo se Hrvatskom i putem u prosperitet. Ja želim stabilnost srpske zajednice u Hrvatskoj i hrvatske u Srbiji i uopšte neću dopustiti da mi Vučić nameće teme kojima ću se baviti niti ću se spustiti na nivo da komentiriše njegove govore. Mislim da on o sebi najbolje govori“, rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari