Građani imaju pravo na samoodbranu

Sagovornici Danasa o predlozima neposlušnosti poznatog opozicionara i akademika

Ostavite komentar


    1. A ko zeli da ostane na vlasti treba da nastavi da krade na izborima !

  1. ТВ претплату не можемо да не плаћамо. Она је ушла у укупни збир потрошње струје и ако не платиш тих 230 динара они ти рачунају камату, коју узгред немају право да рачунају, јер то може само да уради суд. Лично плаћам 3 пута по 230 динара а гледам ТВ преко Тотала. Ко живи у Смедеревској Паланци а има трећу тарифу плаћа две претплате јер има два бројила, а ја живим у другом граду. Та трећа тарифа се пушта из дистрибуције и траје 12 сати дневно и служи за грејање. Међутим врли стручњаци су и у њу убацили трошкове ТВ претплате. Да би вас ослободили тога кошта ће вас као трошак за целу годину, а и то ће те дуго чекати.А да, непостоји могућност да имате само ту трећу тарифу. Поштен свет треба стварно да откаже МТС-у јер нема шта да види а нема ниједне ТВ Н1 или нс на којима се ствари износе реално па ви цените шта је шта, а ко воли Мандарина, и овде га има на претек.

  2. „Pokazatelj takvog stanja svesti jeste i količina novca koji su građani potrošili za nekakvo finale nekog od rijalitija“… Ovo recenica govori sve. Pored toga veliki prlblem je i sto najumnije glave kontra vlasti nisu uspele da smisle nista pametnije nego da pozovu sve koji su protiv vlasti da raskinu ugovore sa Telekomom, jedinom jakom srpskom kmpanijom uz EPS koju raspikuce i hohstapleri kiji vode ovu drzavu, i ovi i oni pre njih, nisu unistili i prodali strancima za mnogo manje para nego sto vrede samo da bi svoje bednicke dzepove napunili tim prokletim parama. Teska posla da se ovde nesto promeni na bolje… ikada.

  3. Građanska neposlušnost ili anarhija? Nije sjajno u zemlji, daleko smo još od toga, ali je koliko toliko uspostavljen neki red, suzbijena je u velikoj meri siva ekonomija, zaustavljena inflacija, u zemlji se gradi i radi. Idemo napred, bukvalno, i ja ne bih zaustavljala to.

    1. Siva ekonomija je ogromna! Više je ima u Bg nego u svoj ostaloj Srbiji. Je li vam nekad majstor dao račun za izvršenu uslugu u stanu sa garancijom i plaćenim PDV? Ili ste mu tutnuli evre i ruku? Time ste ukinuli hranu jednom gladnom detetu, mislite na to.

      1. Siva ekonomija, pre bi se mogla nazvati haos ekonomija, pijaca u Kraljevu je najbolji primer. Na toj partijskoj piaci može sve a možete kupiti svašta. Polovna garderoba iz inostranstvu koju uvoze članovi službe, direktor pijace neki tip sa Kosova, diplomu naravno ima opet sa Kosova, upravlja pijacom ali i šire. Sve u svemu Kolumbija i privatna ekonomika.

  4. Vi ste izazvali najveću štetu naroda, najveću šštetu Srbiju. Elita je ta koja uništila Srbiju, stidite se.Došli ste 2000 na vlast ali ste nas uništili.

    1. Ha, ha, pre rata nismo imali NIŠTA, a onda su došli Nemci i uništili nam SVE!

    2. Јел тако каже шеф?Имаш два сендвича.Шта ћеш за прилог?

    3. Do 2000 bilo je super , Inflacija ,Bombardovanje i da ne nabrajam .Hedona neznas ti nista , ni kada ti se objasni .

    4. Da li smo mi bombardovani, da li su neciji sinovi..ocevi izginuli na ratist…da li smo imali hiperinflaciju..da li se secate sankcija…v adjenja viza ?..

  5. Da, baš će unapređene šešeljoide uzbuditi to šte ne ulazite u restorane gde nema Danas-a! Pa ja nemam ni za pivo u običnom bircuzu, gde nisu ni čuli za Danas. Ostaje mi da ga cevčim ispred seoske prodavnice gde su najveće pristalice AV-a.

  6. A sad u nekom od narednih clanaka napišite nešto za Opoziciju
    Nije fora kritikovati samo jednu stranu
    Kad ih ima dve

  7. Postovana Mirijana Milenkovic
    da li mozete da mi objasnite po cemu je Matija Beckovic merodavan sagovornik za temu gradjanskog otpora? Covek ciji su politicki stavovi i vizija drustva u najmanju ruku jednako ne-demokratski kao Vucicevi?
    Unapred hvala na odgovoru!

  8. Svecano obecavam da cu svaki put (jednom mesecno) kada odem u neku, nesto, neki ugostiteljski objekat, da ostavim jedan primerak Danasa (nebitno od kada) za sobom. Dragi ljudi, da li da bojkotujemo i vodu iz vodovoda posto je i to u nadleznosti SNS? Pazite, novosadska je cak bila i blagosiljana, istina to nije bio SNS ali voda je… voda. Moj predlog je da svaku tribinu, javni nastup, intervju, zapocnete recenicom -Srecni smo sto zivimo u dobu Aleksandra Vucica i SNS koji su nesto najbolje u modernoj istoriji Srbije.- a da zavrsite sa -Hvala Aleksandru Vucicu, hvala SNS sto cuvaju slobodu misljenja, govora i delanja.-

    1. Blago tebi kad jednom mesečno ideš ja nikada ne ostavljam pare po kafanams ima se pametnija posla.Reklama za Danas ti ne treba on je vec odavno prevazidjen.

  9. E ako седење у кафићу са Данасом не сруши ову власт не зна се шта ће. Рецимо неседење у кафићима и шетња у протестима за промену.

  10. Hipotetički. Srpski narod nema osnovu za samoodbranu a to je upravo sloga iz koje dolazi delatna samoorganizacija iz koje bi krenuli u promene. Sociološki, problem je dublji, zašto se to ne događa, jer gde nema sloge to govori o određenom stepenu unutarnacionalne mržnje. To objašnjava odnos vlasti i naroda a to nažalost nije usamljen i još tragičnije osnovni problem nacije

  11. Српско друштво након непуних тридесет година „транзиције“, промена које нису нагле,бурне и корените,попут револуција комунистичких,коначно долази до тачке да интелектуална елита схвата да не постоји „елита без свог новчаника“ .Жалосна конфузна ситуација настаје кад елита позива народ на „самоодбрану“ за рачун елите на буџету.Молим вас да правилно схватите поенту,зар комунисти нису позивали народ ? Оно што је суштина јесте да елита не може да створи нешто што никад није остварила и видела у свом животу,већ само оно,већ виђено,револуцију,власт народа,итд.
    Поштујем господина Теодоровића и господина Ковачевића али моје поштовање према њима не помаже да схвате и прихвате чињеницу,
    да је време ненадокнадив ресурс и да је њихово време прошло,нажалост много раније него што је генерација рођена 1969.године и могла нешто ново да учини у Српском друштву и да
    пружи свој допринос унапређењу и развоју Српског друштва на начин на који то чини елита у најразвијенијим Европским државама,са својим новчаником у свом џепу.

  12. Evo, ja kao srednje obrazovan covek, zelim da dam doprinos brzoj promeni ove vlasti savetom. Gospodo jz „Samoodbrane“ molivm vas ,kao Boga ne trazite dlaku u jajetu ovoj opoziciji vec uprite iz sve snage da joj pomognete na sledecim izborima.Animirajte narod da izadje i glasa svojim imenima isvojim ugledom.To ce,verujem ,vise pomoci pobedi na izborima nego vase ideje o gradjanskoj neposlusnosti.Uradite li ovako pad ove vlasti je zagarantovan

  13. E, nisu napravili revoluciju 13 aprila, pa su protest pretvorili u jadan zahtev da Vucic pregovara da njima sto njeha nije bilo briga da uradi, sad imaju ideje gradjanskog protesta u sistemu podanistva i ulizivanja, pa jos i Danas po kaficima kao merilo demokratije, za mene je b92 za vreme Milosevica bio demokratija ali Danas su pristrasni i nemaju kritiku kapitalizma kao b92, Danas je pistrasan i jednostran list bez kritike kapitalizma, ali jeste da vas Vucic mrzi. U svakom slucaju i dalje se hvatate za sablone elite kao spasioca naroda a narod je glasao za Belog a ne za elitu, novinari su van realnosti, forsirate narod da prihvati elitu. Gradjanska neposlusnost je pokazatelj revolucionarne slabosti elite jer narod pravi revoluciju a ne elita. Naravno, i gradjanska neposlusnost je bolja od nicega tako da na kraju, nakon kritike elite, moram da podrzim gradjansku neposlusnost. Zasto srpka elita nema nivo kao zuti prsluci? Jel to posledica diktature?

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.