Građanski preokret: SNS ne zna ulogu nevladinog sektora 1Foto: M. P.

Svima je, osim naprednjacima, postalo kristalno jasno da je Linglong, takozvana najveća investicija u Srbiji višestruko štetna, kako za prirodu, tako i za društvo, saopštio je Građanski preokret.

Kažu da je nakon jučerašnje rezolucije Evropskog parlementa za Zrenjanin i Linglong čuo ceo civilizovani svet i to ne po nečemu dobrom, već zbog kršenja ljudskih prava, prisilnog rada, korupcije i zagađenja životne sredine.

I umesto da reaguje za to nadležno javno preduzeće ili neka druga državna institucija, na upozorenje Građanskog preokreta da se gradilište Linglonga spaja velikim cevima sa rekom Begej, reagovala je SNS, navodi se u saopštenju ovog udruženja.

U Građanskom preokretu smatraju da je SNS na taj način potvrdila da neposredno vrši vlast, što Ustav Srbije inače izričito zabranjuje.

Kako kažu, SNS je jučerašnjim saopštenjem pokazala da ne zna šta je uloga nevladinog sektora u društvu jer u njemu vidi samo opoziciju i strane plaćenike.

Najava SNS da će 3. aprila “svi lažni pokreti i sve opozicione stranke biti potučeni do nogu” zvuči kao realan opis onog što priželjkuje, a sasvim izvesno i onog što priprema u bukvalnom smislu, uz pomoć maskiranih batinaša, bagera, čekića i močuga, kaže se u saopštenju GP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari