Gradonačelnica Niša najavila tužbu protiv čelnice SSP zbog tvita 1Gradska kuća Niš: Foto V.Torović

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je da će Grad da podnese tužbu protiv predsednice Gradskog odbora Stranke slobode i pravde(SSP) Jelene Milošević jer mu je “narušila ugled”.

“Milošević je napisala u tvitu da Niš nije isplatio platu personalnim asistenima koji se staraju o osobama s invaliditetom, a to nije istina. Milošević laže jer su svi personalnu asistenti koji rade na teritoriji grada dobili zaradu za decembar”, rekla je gradonačelnica na konferenciji za novinare, na kojoj je bila i njena zamenica Dušica Davidović.

Sa druge strane, čelnica SSP u Nišu Jelena Milošević kaže da je “smešno da se gradonačelnica bavi njenim istinitim tvitovima, umesto da radi svoj posao i rešava probleme građana”.

“ Ne znam kako mogu da srušim ugled Niša koji ne postoji. Istina je da svi personalni asistenti, koji pružaju pomoć osobama sa invaliditetom, nisu primili platu za decembar, a evo uskoro će i kraj januara”, rekla je Milošević.

Jedan od personalnih asistenata, čiji identitet je poznat redakciji Danasa, potvrdio nam je da platu za decembar nisu primili.

“ Svakog meseca platu od 31.000 dinara primimo 14. ili 15. u mesecu. Međutim, još nismo  dobili zaradu za decembar. Nedavno nam je rečeno da ćemo u januraru da radimo gratis. Naravno, tako će i da bude, iako su osobe s invaliditetom do 24. decembra morale da podnesu zahtev za asistenta”, rekao je on.

U najboljem slučaju, dodao je, ugovore ćemo da potpišemo tek krajem januara.

“ Rekli su da je poziv za personalne asistente objavljen juče na sajtu Grada Niša, ali to će da potraje. Prvo mora da se donese odluka ko će biti izabran, pa onda oni koji ne prođu, imaju rok od tri dana da se žale. Ne može to sve da se završi do kraja meseca, plus mi moramo da predamo i radne liste”, objasnio je ovaj personalni asistent.

Prema njegovim rečima, nedopustiva je neažurnost predstavnika gradske vlasti oko ovog veoma važnog pitanja.

“Ja se staram o osobi koja ima 100 odsto oštećenje, a živi sam. Šta bi bilo da sad kažem neću da radim jer nisam primio platu za decembar, a još u januaru treba da radim besplatno”, napomenuo je on.

Milošević: Radujem se novoj tužbi gradonačelnice

Gradočelnica Niša Dragana Sotirovski već je tužila predsednicu niškog SSP Jelenu Milošević jer je krajem 2020.godine objavila tvit u kojem je navela da je dok je bila na čelu Nišavskog okruga zaposlila tri člana svoje porodice u državnim ustanovama i preduzećima.

„Sotirovski me je tužila jer sam iznela njene lične podatke, kad sam napisala koga je sve zaposlila. Sud se time bavi, a ne da li je to istinito ili ne. Radujem se novoj tužbi, ali je molim da me tuži za krivična dela koja zahtevaju dokazivanje istinitosti mojih tvrdnji”, rekla je ona.

Milošević je zamolila gradonačelnicu da “ ne laže Nišlije da se ne pojavljuje na ročištima na suđenju sa njom”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari