Gradonačelnik Preševa optužio Kurtija da pomaže srpskoj antialbanskoj propagandi 1Foto:Lična arhiva

Gradonačelnik opštine Preševo Šćiprim Arifi optužio je danas premijera Kosova Aljbina Kurtija da ne misli dobro Albancima u Severnoj Makedoniji i da pomaže srpskoj antialbanskoj propagandi.

Zamerio je Kurtiju na pristupu albanskom političkom životu u Severnoj Makedoniji i ocenio da mu je želja da dopre do svih albanskih zemalja, a s ciljem, po Arifiju, da pomogne srpskoj propagandi u insinuacijama protiv Albanaca.On je na platformi Iks napisao da Kurti nema za cilj prosperitet Albanaca u Severnoj Makedoniji.

„Inače ne bi podržao partijske frakcije, kao ni osobe iz prethodne vlasti. Cilj mu je šira intenzivna i totalitarna vlast (Makedonija, Preševska Dolina i Albanija). Kurti ima za cilj da proširi svoje pipke širom albanskih zemalja kako bi pomogao srpskoj propagandi i insinuacijama protiv Albanaca, kao da je Kosovo srce sukoba u regionu“, rekao je Arifi.

Prema njegovim rečima, Kurti ima mnogo ličnih problema, čak kaže i da je postao prvi albanski premijer otvoreno predstavljen kao „antiamerikanac“.

„Kurti je sa svojom istorijom i ličnim problemima postao prvi albanski premijer koji je otvoreno antiamerički nastrojen i huška svoje ‘vernike’ protiv SAD i zapadnih interesa. Poređenja radi u Preševskoj dolini, Kurti milionima evra finansijski podržava albansku vazalnu partiju Beograda, koja ima decenijama dugu istoriju korupcije i kriminala u dolini“, napisao je Arifi.

Tako je, prema Arifiju, Kurti našao način da proširi svoju vlast, jer ga je jedina vlast, ona na Kosovu, skoro izneverila u svakom aspektu života.

„Zajednicu je prihvatio, a sa njom i kantonizaciju Republike Kosovo, a tu su i neuspesi u zdravstvu, privredi, obrazovanju i svim vitalnim sferama“, napisao je on.

Kazao je da se mora postepeno demaskirati ‘guru sekte’ koja je čitavo stanovništvo dovela u ekstazu i koja će ga dovesti do samoubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari