Gradonačelnik Štrpca i potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić naveo je da je A.K. pucao na grupu Srba koja je nosila badnjake i da su to, kako je istakao, rekli i očevici pucnjave u kojoj su ranjeni dečak i mladić srpske nacionalnosti.

„To stoji u zvaničnim izveštajima Policije i Tužilaštva“, naveo je Jevtić reagujući na navode Stefanove majke koje je prenela agencija Beta.

„Stefanova majka u stanju šoka nije imala sve informacije. Nemojte da zloupotrebljavate njenu muku, da li metak rikošetira ili ne to je bio pokušaj ubistva“, dodao je još Jevtić na Tviteru.

Podsetimo, majka ranjenog Stefana (11), Zorica Stojanović, izjavila je da prema informacijama koje ima, osumnjičena osoba za ranjavanje njenog sina Stefana Stojanovića nije pucala na njih već da se metak od asfalta odbio (rikošetirao) i da je ranio u rame njenog sina.

Ranjavanje dvojice Srba na Badnji dan kod sela Drajkovce, opština Štrpce je našlo na oštru osudu međunarodnih zvaničnika, a Osnovno tužilaštvo u Uroševcu je podnelo zahtev za određivanje mere pritvora za osumnjičenog.

Ranjeni Stefan i Miloš su van životne opasnosti i uspešno se oporavljaju u bolnici, prenosi Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari