Gradska izborna komisija Beograda mora da se sastane u roku od tri dana posle raspisivanja izbora 1Izborna kampanja foto FoNet Nenad Ðorđević

Predsednik Gradske izborne komsije (GIK) u Beogradu Zoran Lukić je danas rekao da ta komisija posle raspisivanja izbora ima rok od tri dana da zakaže sednicu i usvoji obrasce za podnošenje izbornih lista.

Lukić je agenciji Beta kazao i da broj biračkih mesta odredjuju lokalne izborne komisije jer se koordinira sprovodjenje izbora i za parlament i za izbore u Gradu Beograda.

„Ukupna broj birača ćemo znati tek 15 dana pre izbore, a konačan broj tek tri dana pre izbora“, kazao je on.

Privremeni organ Grada Beograda formiran je juče, u ponedeljeka, pošto je Vlada Srbije saopštila da je donela i odluke o raspuštanju Skupštine Grada Beograda i obrazovanju Privremenog organa Grada, kao i u još 64 lokalne samouprave u Srbiji.

Vlada je predsedniku Republike uputila i obrazložen predlog za raspuštanje Narodne skupštine Srbije i za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Predsednik Aleksandar Vučić je ranije najavio da će 17. decembra biti vanredni parlamentarni i pokrajinski izbori i izbori u više desetina lokalnih samouprava, a objavljivanje odluke o raspisivanju poslaničkih je potom najavio za sredu ili četvrtak ove nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari