Gradski odbor "Zajedno": Šapčani neće plaćati duple račune za grejanje 1Foto: K. V. / Danas

“Toplana u Šapcu je među retkima koja obračunava račune na osnovu potrošnje. Ovaj sistem naplate tekovina je prošle gradske vlasti u kojoj se vodilo računa o dobrobiti građana, a ne o njihovoj bezočnoj pljački”, kaže se u saopštenju Gradskog odbora “Zajedno” Šabac.

U „Zajedno“ istuču da toplane širom Srbije naplaćuju potrošačima grejanje tokom čitave godine, što znači da niko nema uticaj na to koliko će potrošiti energije, a samim tim i koliki će račun biti na kraju meseca.

“Ovog oktobra se to pitanje dodatno komplikuje idejom o odlaganju grejne sezone za 15 dana, radi uštede. Za to vreme će građani širom Srbije, plaćati i grejanje koje nemaju i struju koju troše da bi se grejali”, objašnjavaju oni.

Upozoravaju da korisnici štede energente toplanama, koje ujedno i zarađuju, a da račune za struju plaćaju preko svake mere, jer štedeći gas troše struju.

“Zaplet vredan Šekspira, a ljudi u očaju zagledani u novčanike i svakodnevna poskupljenja ne vide da su po ko zna koji put nasamareni”, kaže se u saopštenju.

Podsećaju da je toplana u Šapcu skoro jedina koja već godinama obračunava račune na osnovu potrošnje.

“U toku leta korisnici plaćaju održavanje, a u toku grejne sezone na to se doda obračunata potrošnja energenata. Ovaj sistem naplate tekovina je demokratske vlasti Nebojše Zelenovića u kojoj se vodilo računa o dobrobiti građana, a ne o njihovoj bezočnoj pljački”, kažu u „Zajedno“.

Dodaju da, dok čitava Srbija skupo plaća “duplo golo”, građani Šapca imaju bolju šansu.

“Šapčani neće plaćati duple račune za grejanje zahvaljujući gradskoj upravi na čelu sa Nebojšom Zelenovićem, koja je imala viziju modernog, energetski održivog i za stanovnike najboljeg mogućeg mesta za život, u kojem se domaćinsko poslovanje podrazumevalo”, ističu u Zajedno.

Nadaju se, kako kažu, da sadašnja vlast u gradu neće menjati ono što je od ranije bilo dobro.

“Ostaje da vidimo da li će lažni gradski čelnici primeniti kreativnu pljačku i na primeru Šapca ili se ipak neće usuditi da menjaju dobro uređen sistem koji su na silu oteli. Dok sud drugačije ne odluči, molimo ih da ne diraju dugmiće”, navodi se u sapštenju GO “Zajedno” Šabac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari