Pavle Grbovićfoto FoNet Milica Vučković

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović objavio je večeras da je „Banjska i dalje kamen oko vrata za Srbiju“, što se, kako je ocenio, vidi iz večerašnjeg govora predsednika Francuske Emanuela Makrona(Emmanuel Macron).

Grbović je na društvenoj mreži „iks“ (X) napisao da je „na Srbiji izbor: Ili će braniti Milana Radoičića ili će braniti interese Srba na Kosovu“.

„Ili će „žrtvovati” njegovu slobodu i nelegalno stečenu imovinu ili budućnost 6.5 miliona građana Srbije“, napisao je on

Kako je napisao, „nažalost, niko nema dilemu da će naprednjački režim izabrati najgoru opciju“.

Francuski predsednij izjavio je ranije večeras u Jelisejskoj palati u Parizu, pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da je budućnost Srbije u Evropskoj uniji (EU).

Ponovio je da njegova zemlja podržava posredovanje EU u dijalogu Srbije i Kosova i dodao da se zalaže za primenu Ohridskog i Briselskog sporazuma, među kojima je formiranje Zajednice srpskih opština, i održavanje izbora na severu Kosova.

Dodao je da počinioci napada u Banjskoj u septembru 2023. treba da odgovaraju pred licem pravde.

Radoičić, bivši potpredsednik Srpske liste, vodeće stranke Srba na Kosovu koja uživa podršku zvaničnog Beograda, preuzeo je odgovornost za napad u Banjskoj, na severu Kosova.

To je uradio putem izjave koju je, krajem septembra u Beogradu pročitao novinarima njegov advokat.

U sukobu su stradali jedan pripadnik kosovske policije, Albanac i tri osobe srpske nacionalnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari