Grbović: Razumem da postoje građani kojima se ne sviđa vid borbe kroz proteste "Srbija protiv nasilja", ali molim za solidarnost 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je večeras da razume da postoje građani kojima se ne sviđa vid borbe kroz proteste „Srbija protiv nasilja“ i kojima će zaustavljanje saobraćaja prouzrokovati prouzrokovati određene probleme, ali ih zamolio da budu solidarni.

„Pred ovakvim problemima moramo da žrtvujemo svoju dnevnu rutinu da bismo doneli te važne i konačne odluke, da bismo gradili jedno normalnije, pristojnije i solidarnije društvo. Da bismo od tih odluka svi imali korist, bez obzira na to da li smo za vlast ili opoziciju, da li smo za leve ili desne“, rekao je Grbović u video poruci na Tviteru.

On je pozvao građane da u petak, 12. maja u 18 časova dođu ispred Skupštine Srbije na drugi protest „Srbija protiv nasilja“, odakle će zajednički korz dostojanstven, miran, civilizovan i tih protest poslati gromoglasnu poruku da žele Srbiju bez nasilja.

Grbović je podsetio da je prošle nedelje ubijeno osam đaka i čuvar u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, a kod Mladenovca osam mladih, kao i da je od početka godine 17 žena ubijeno u porodičnom nasilju.

„To je nešto pred čime svi moramo da zanemimo i da se zaustavimo, ali i da donesemo konačne i neopozive odluke u kom pravcu želimo da Srbija ide u budućnosti i kakvu državu i društvo želimo da gradimo“, naveo je Grbović.

Opozicione stranke u Srbiji koje organizuju protest, najavile su da će u petak, 12. maja protest početi ispred Skupštine Srbije, nakon čega će prošetati do mosta Gazela koji će blokirati na dva sata.

Među zahtevima protesta su smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, gašenje štampanih medija i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje, ukidanje emisija koje promovišu nasilje i zakazivanje sednice Skupštine Srbije, na kojoj će se razmatrati odgovornost Vlade Srbije i bezbednosna situacija u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari