Grbović: Vučić bi trebalo da bude predsednik svih građana, a ne jedne stranke 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Ništa u dosadašnjem Vučićevom ponašanju mi ne ukazuje na to da bi trebalo imati poverenja da će ispoštovati obećanje, koje je javno dao.

Svakako nećemo dugo čekati da vidimo da li će i ovog puta obmanuti javnost, jer se kao krajnji rok u kome bi trebalo da podnese ostaku na mesto predsednika Srpske napredne stranke spominje kraj godine, kaže za Danas Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana.

Prema njegovim rečima, za Srbiju bi bilo dobro da se prekine praksa da neko ko bi trebalo da bude predsednik svih građana i da se tako ponaša, istovremeno bude predsednik jedne stranke čije članove favorizuje i štiti u odnosu na građane koji toj stranci ne pripadaju.

“Takođe mislim da bi bilo lekovito za politički život da konačno saznamo koliko ljudi u Srbiji bi zaista glasalo da Maja Gojković bude ministarka kulture, da Vladu sklapaju ministri koji se međusobno optužuju za najteža krivična dela, ili da Marjan Rističević postane bilo šta”, navodi Grbović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ovih dana da deli mišljenje Dragana Ðilasa da treba da se povuče sa čela stranke, ali iz drugih razloga i motiva od Ðilasovih. Vučić je u razgovoru sa novinarima rekao da su na konsultacijama predstavnici SSP Dragana Đilsa javno govorili da misle da je značajno da se on povuče sa čela stranke.

“Ja takođe mislim da je značajno, ali iz drugih razloga. Drugačije smo motivisani. Oni imaju jednu želju, ja imam druge želje i poglede u budućnost. Posle nekog vremena morate da razumete da niste večiti i da drugim ljudima morate da obezbedite prostor“, rekao je Vučić upitan za izjavu Dragana Ðilasa da bi za Srbiju bilo važno da se povuče sa čela SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari