Grenel podržao Vučića: Licemerje Tvitera u punom 'sjaju' 1Foto: EPA-EFE/ Chris Kleponis / POOL

Bivši izaslanik nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel podržao je stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića po pitanju društvene mreže Tviter, za koju je Vučić rekao da „jedva čeka da mu isključe nalog“ kao Trampu, nakon što je Tviter označio medije u Srbiji koji su bliski vlastima.

Grenel je na Tviteru komentarisao da je odluka te društvene mreže da uz pojedine medije u Srbiji stavi oznaku da sarađuju sa Vladom Srbije – „licemerje“ i tagovao predsednika Vučića.

„Licemerje Tvitera u punom ‘sjaju’ – i svetskim liderima je dosta. Tviter gubi uticaj“, poručio je Grenel.

On je podelio vest Asošiejted Presa koju je preneo portal The Hilla, o tome da je Vučić povodom odluke Tvitera rekao da jedva čeka da mu isključe (Tviter) nalog, da bude „još jedan Tramp u svetu“.

Ovo je još jedno u nizu oglašavanje Ričarda Grenela povodom dešavanja u Srbiji i na Balkanu nakon što je prestao njegov angažman kao zvaničnika administracije SAD za pitanja ovih prostora i nije poznato u kom svojstvu se Grenel sada bavi ovdašnjom politikom.

Bivši saradnik Donalda Trampa nedavno je boravio u Srbiji i Albaniji i sastajao se sa političarima, ali kako je tada ukazao Glas Amerike, nije jasno za koga ili u čijem interesu Grenel sada radi.

Podsetimo, Tviter je označio zvanične naloge Radio televizije Srbije, televizija sa nacionalnom frekvencijom Pink, Prva, B92 i Hepi, novinske agencije Tanjug, kao i štampanih listova Kurir, Informer, Politika i Srpski telegraf kao „medije koji sarađuju sa Vladom Srbije“.

Na to je reagovao predsednik Srbije pomenutom izjavom, a negodovali su i mediji koji su dobili ove oznake.

Radio-televizija Srbije (RTS) saopštila je da neće više prenositi svoje vesti putem Tvitera zbog ovakve odluke te društvene mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari