Grupa opozicionih stranaka: Klevetnički grafiti su opasna kampanja 1Foto: Twitter/anna_oreg

Opozicione političke stranke i pokreti u Novom Sadu najoštrije su danas osudili „primitivnu i opasnu“ kampanju u kojoj se po gradu ispisuju grafiti u kojim se kleveću i vređaju opozicioni političari i nekadašnji gradski i pokrajinski funkcioneri, zatraživši da nadležni u najkraćem roku otkriju ko ispisuje grafite i da ih privedu pravdi.

U Novom Sadu jutros su osvanuli grafiti u kojima se vređaju nekadašnji predsednik pokrajinske vlade i Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić i predsednik gradske organizacije Narodne stranke i poslanik u Skupštini Srbije Borislav Novaković.

Tokom prošle sedmice Novi Sad je prekriven grafitima protiv predsednice Srpske stranke Zavetnici Milice Đurđević Stamenkovski i predsednika Nove Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića.

„Reč je o nedozvoljenom i apsolutno neprihvatljivom metodu političke borbe u kojem su se na meti našli protivnici sadašnje vlasti i politike režima Aleksandra Vučića“, navodi se u saopštenju DS, Pokreta za preokret, Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana, Narodne stranke, Zajedno, Srbije centar – Srce, Akcije progresivne Vojvodine i Nove – Da se struka pita.

Prema stavu tih stranaka, na taj način ugrožava se bezbednost ljudi koji su na meti uvreda i kleveta, ali i
njihovih porodica, zbog čega nadležni državni organi neizostavno moraju da reaguju i zaustave vinovnike ove besprizorne kampanje.

Dodaje se da je grad potpuno prekriven kamerama i da se vrlo lako mogu identifikovati oni koji su ispisivali grafite i da ukoliko policija taj posao ne obavi u najkraćem mogućem roku biće jasno da „iza svega stoji sadašnja vlast, odnosno Srpska napredna stranka i njeni politički sateliti u Novom Sadu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari