Haradinaj ostaje u pritvoru u Francuskoj

*Vučić: Naše tužilaštvo ima brojne dokaze *Ćehaja: Kosovo može da primeni mere reciprociteta *Lunaček zatražila da Brisel izvrši pritisak na Srbiju
Zadržavanje bivšeg lidera OVK u Francuskoj po poternici Srbije izazvalo brojna reagovanja

Ostavite komentar


  1. Pritisci su veliki no ovaj kriminalac mora doći u Srbiju da odgovara za zločine koje je počinio.

  2. Ostaje nam da se nadamo da ce Francuska isporuciti Haradinaja Srbiji , jer ovo je pravni, a ne politicki problem.

  3. Stvarno skandalozno , reci da ne treba isporuciti Haradineja i da su zlocini zastareli !

  4. Haradinaj treba da odgovara za genocid nad srpskim stanovništvom. Dokazi protiv Haradinaja postoje.

  5. Haradinaju mora da se sudi za krivična dela koja je počinio na KiM , jer ta dela za koja se on tereti kod nas ne zastarevaju .

  6. To je pravni, a ne politicki problem, on je optuzen za razna krivicna dela i brojne zlocine.

  7. Srbija mora da trazi izrucenje Haradineja i nadam se da Francuska nece uciniti isto sto i Slovenija, da pusti Haradineja, da se brani sa slobode .

  8. Zašto mislite da bi Haradinaj mogao da bude izručen Srbiji za zločine koji su se desili na Kosovu? Zar ne bi bilo logičnije da ga izruče njima?! Ili ovi naši planiraju da urade isto k““o s onim udbašem ubicom Veselinom Vukotićem koga su potraživali samo da bi ga pustili da pobegne?!

  9. Jedino nam ostaje da se nadamo da ce Francuska isporuciti Haradinaja Srbiji , jer ovo je pravni, a ne politicki problem.

  10. pravilan sud mora da se ispostuje, to vazi za sve zemlje. haski sud nije priznat od sveta, to znaci da mora se isporuci u Srbiju da odgovara za kriminal.

  11. Ulrike Lunaček će ući u istoriju kao neko ko je tvrdio , da je potpuno neprihvatljivo izruciti ratnog zločinca i da ratni zlocini mogu zastariti…..sramota .

  12. Svedoci u njegovom slučaju su pobijeni , medjutim pojavile se nove okolnosti i Brisel nema prava da ih ospori .

  13. Lepo njemu, ima haradinaj besplatan smeštaj i hranu u gradu života i svetlosti Parizu.

  14. Tači ga ne brani, očito je Haradinaj pušten niz vidu, a jeste ratni zločinac, ekstremista i terorista, to sada i svet zna.

  15. Nadam se sto skorijem nasem zahtevu za izrucenje, i da nam onda , naravno, Francuska izadje u susret!

  16. Zahtevamo da nam ga izruče što pre. Ne smemo popustiti samo pritisak nafrancuze i EU izvrsiti.

  17. Ramusu je mesto u zatvoru i kad tad ce odgovarati. Mada misli da ce ga Francuzi ipak isporuciti nama.

  18. Ma najbolje orden Legije časti da mu dodele. Zlatan momak. Ne znam kako se uopšte i našao na poternici?!

  19. Koliko znam i za Blera, Klintona, Solane i drugik je takođe bila raspisana potjernica, i….?
    Koja ludnica!

  20. Ма док је Вучић рекао "пиксла", Француска је брже- боље авијоном допремила Харадинаја. Ево баш се враћам са Калемегнана, док Харадинај у друшву америчког, британског и француског амбасадора шетају се и весело ћаскају. Другојачије би значило да државници поменутих земаља имају намеру да испуне луду жељу Вучић. Да помогну Албанацима да побију или отерију преостале Србе са Космета. Међ њима и моје две сестре и њихове породице и велики број ближих и даљих рођака. Ех Србију, ко су и какви су твоји државнци већ пуних 28. година! Играју се животима људи као помахнитали. Пре бих рекао будаласти. Вучићу, седи ди си, јер ниси за гди си.

  21. Srbiji Francuska ne bi trebala praviti problem po pitanju izrucenja Haradinaja jer je to borba protiv terorizma. Na nama je da sve pokusamo i da se nadamo najboljem.

  22. Takav zločinac je odavno trebao da bude u zatvoru i osudjen za svoja zlodela.. Srbija pamti reke krvi koje su tekle Kosovom i reke krvavih suza isplakanih od srpskih majki. Takvo seme zla mora stići pravda.

  23. Svako odgovara za svoja nedela,tako da ne vidim a sto bi Haradinej bio izuzetak ?!

  24. Mislim da sto pre treba poslati zahtev za izrucenje i suditi mu za ratne zlocine!

  25. Francuska ukoliko ne želi da se na njenoj teritoriji dogadjaju teroristički napadi mora da uhapsi ovog teroristu i pokaže svima šta misli o terorizmu.

  26. Trebalo bi da smo veliki optimisti, skoro do infantilnosti pa da verujemo kako će Francuska izručiti ovog zločinca Srbiji. Ovo je samo farsa, samo fingiranje pravne države, kako bi se kod eventualnog reciprociteta pozivalo na "objektivne nalaze" i sudsku proceduru francuskog pravosudja. Oni, koji u Srbiji koriste zdrav razum i logiku, oni koje ne vodi ideološka, partijska ili neka druga zaslepljenost, moraju biti svesni da je Ramuš Haradinaj, "izvršni partner" SAD, NATO i EU, pa time i Francuske, u obavljanju najprljavijih poslova "na terenu". Ko je pratio farsu sa njegovim sudjenjima i sa nestankom neverovatnog broja svedoka, biće mu jasno da se radi o kriminalcu kome ni najgnusniji zločini nisu strani. Živeći dugi niz godina na Kosovu i Metohiji /u Peći/ shvatio sam da najveći procenat albanske populacije, zločine protiv Srba ne smatra zločinima već dokazom pripadnosti albanskoj naciji, a takvi se pojedinci se poštuju kao najveći heroji?! Oni malobrojni, svesni da su suočeni sa ljudima bez ikakvih skrupula, ljudima spremnim na sve, ćute i povijaju glave. Verujte, za sva ona monstruozna ubistva, koja su se desila od "oslobodjenja" Kosova i Metohije odnosno, od dolaska medjunarodnih snaga, ubice su poznate najširim slojevima stanovništva jer se to i ne krije. Oni se na osnovu tih "podviga" rangiraju u društvu i ubiraju "tantijeme". Francuska neće izručiti Haradinaja jer, ON MOŽE I DA PROGOVORI. Naravno, objašnjenje će biti umotano u oblandu lažnog vekovnog prijateljstva Francuske i Srbije. Na kraju, moj savet onima, kojima ideologija nije preuzela ulogu zdravog razuma da, Francusku zaista treba voleti kao što je ona volela nas. Samo, bojim se da se to ne naziva ljubav.

  27. Srbija nece da zaboravi zlocine koje je ovaj covek pocinio, sigurna sam da ce biti izrucenja kad tad…

  28. Završio je slobodne šetnje po svetu terorista i masovni ubica Haaradinaj.

  29. Koja država sa voljom prima u svoju zemlju dokazanog ubicu, masovnog zločinca , obučenog teroristu i ekstrmistu Haradinaja.

  30. Vrlo dobro obučeni terorista odlazi u Francusku, šta će tamo, da obučava teroriste u ovoj zemlji a poznat je kao masovni ubica.

  31. Janjić bolje da se drži svojih prijatelja iz Prištine. Umesto da odgovori za šta je Haradinaj optužen, on se odmah breca na Srbiju i priča o njenom kažnjavanju?!

  32. Haradinaj je optužen za ratne zločine protiv civilnog stanovništva. Gde je tu politički interes?

  33. Ćehaja "preti merama reciprociteta"? Samo pokazuje koliko je kosovska "vlast" diplomatski nezrela i ponašaju se kao balava derišta kojima je uzeta igračka. Umislili su da mogu sve jer su im tu Ameri, ali nisu primetili da se Ameri povlače iz celog sveta.

  34. Francuska je pritvorila Ramuša po poternici Srbije i da čeka zahtev gde će po slanju istog isporučiti u Srbiju da odgovara pred zakonom za ratni zločin!

  35. Sve države se bore protiv terorizma,kriminala, ratnih zločina,…i lepo je videti da je Francuska ispoštovala Srbiju gde je po ulasku Haradinaja u Francusku završio u protvoru i da će biti po slanju zahteva isporučen !

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.