Haradinaj: Spremili smo političku platformu za ključne stvari 1Ramuš Haradinaj Foto: EPA-EFFE/VALDRIN XHEMAJ

U Skupštini Kosova danas je održan sastanak lidera političkih partija, a na poziv predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija, piše RTK2.

Sastanak je organizovan kako bi se vodila rasprava o postizanju političkog konsenzusa o pitanjima od nacionalnog značaja za Kosovo. Današnje okupljanje nastavak je prvog sastanka kojeg je organizovao Demokratski savez Kosova. Premijer Kosova Ramuš Haradinaj nakratko je napustio sastanak kako bi se obratio novinarima.

„Ima nekoliko ključnih tema o kojima smo razgovarali i o kojima je potrebno pričati. Tu je i pravno obavezujući sporazum između Srbije i Kosova, Govorili smo i o evropskim integracijama, Vojsci Kosova. To je puno tema i zbog toga sam izrazio svoju spremnost da budem deo okruglog stola. Mi smo kao Alijansa za budućnost Kosova pripremili političku platformu za sve navedeno“, kazao je Haradinaj, stoji na RTK2.

Prema rečima predsednika Inicijative za Kosovo Fatmira Ljimaja ovakvi sastanci trebalo bi da proizvedu konkretne rezultate. Ljimaj je dodao da je tema današnjeg sastanka bila izborna reforma.

„Samim tim što smo započeli razgovore poltičkih partija, dali smo jedan dobar signal. Mi smo izrazili svoju volju da ovakve okrugle stolove nastavimo rotaciono i mislim da moramo ići sa konkretnim stvarima. Ne možemo se baviti sa četiri-pet tema nego ćemo odrediti šta su nacionalne teme pa o svakoj razgovarali posebno“, kazao je Ljimaj, prenosi RTK2.

Prema navodima medija, pokret Samoopredeljenje, Srpska lista i Samostalna liberalna stranka nisu uzele učešće na ovoj debati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari