Haradinaj zahteva da se objavi integralni tekst sporazuma postignut danas u Briselu 1Foto: EPA/ KOEN VAN WEEL

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj zatražio je od Vlade Kosova da objavi tekst sporazuma o registarskim tablicama, postignut danas u Briselu.

Haradinaj je na Fejsbuku napisao da je „ako je istina da se vlada složila da se prema severu odnosi drugačije od ostatka Kosova, to je za nas potpuno neprihvatljivo i kažnjivo“.

Naglasio je da se ne može „uticati na unitarni karakter države“.

Lider ABK  je izrazio ogorčenje zbog izjednačavanja Specijalne policije Kosova sa, kako je naveo,  „kriminalnim grupama koje su blokirale puteve na severu“.

„Dogovor da KFOR preuzme kontrolu nad održavanjem reda na severu, kada je to isključiva nadležnost državnih agencija za sprovodjenje zakona i kada je misija KFOR -a vojna, predstavlja nazadovanje i ustupak Srbiji sa ozbiljnim posledicama po Kosovo“, smatra Haradinaj.

Zatražio je od premijera Aljbina Kurtija da objasni narodu „svaki detalj“ tog sporazuma i da „hitno podnese izveštaj“ Skupštini Kosova.

„Niko nema mandat da potpiše bilo koji sporazum koji bi mogao biti u suprotnosti sa suverenitetom zemlje“, istakao je Haradinaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari