Harčenko obavestio Vučića: Poseta Lavrova zvanično otkazana 1Foto: Instagram/Buducnostsrbijeav

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko obavestio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića na današnjem sastanku da je poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova zvanično otkazana, prenele su Novosti.

Kako Novosti nezvanično saznaju, Harčenko je tokom sastanka predočio Vučiću dokumentaciju kojom se potvrđuje da su Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora zabranile prelet avionu u kojem je trebalo da bude visoki gost iz Moskve.

Nakon današnjeg sastanka, Vučić je rekao da mu je Bocan Harčenko saopštio razloge otkazivanja posete, ali će ih on reći javnosti u svom obraćanju večeras u 19.30 časova.

https://www.danas.rs/vesti/politika/bocan-harcenko-obavestio-vucica-o-razlozima-zbog-kojih-lavrov-nece-doci-u-beograd/

Navode o zatvaranju vazdušnog prostora u Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori sinoć je potvrdio visoki zvaničnik iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Odgovarajući na pitanje da li je zbog ovoga otkazana poseta Lavrova Srbiji, diplomata je bio sakrastičan: “Naša diplomatija još nije ovladala sposobnošću teleportacije”.

Kako je ranije najavljeno, šef ruskog ministarstva spoljnih poslova trebalo je da 6. i 7. juna poseti Republiku Srbiju. Planirani su sastanci sa predsednikom Vučićem, ministrom spoljnih poslova, predsednikom Narodne skupštine i patrijarhom Srpske pravoslavne crkve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari