Hil i Žofre sa Vučevićem i Mojsilovićem posetili jug Srbije 1foto FoNet/MOD

Američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil i šef delegacije EU u Srbiji Emanuele Žofre posetili su danas jug Srbije kako bi se detaljnije upoznali sa situacijiom u blizini adrministrativne linije Srbije i Kosova, potvrđeno je agenciji Beta u Ambasadi SAD.

„Ambasadori Hil i Žofre sastali su se danas na jugu Srbije sa srpskim ministrom odbrane Milošem Vučevićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem kako bi se, na njihov poziv, detaljnije upoznali sa situacijom u blizini granice Srbije i Kosova“, navodi se u odgovoru Ambasade SAD.

SAD su prethodnih dana pozvale Beograd da smanji broj jedinica Vojske Srbije u blizini  administrativne linije sa Kosovom koji je bio povećan nakon oružanog sukoba u selu Banjska.

Ovim povodom se oglasilo i Ministarsvo odbrane.

Ministarstvo odbrane Srbije je saopštilo da su ambasador SAD Kristofer Hil i šef delegacije EU u Beogradu Emanuele Žofre „danas bili gosti potpredsednika Vlade i ministra odbrane Miloša Vučevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Milana Mojsilovića, prilikom kratke posete delu jedinica Vojske Srbije u širem rejonu Novog Pazara“.

Oni su „tokom posete… imali priliku da se uvere da jedinice Vojske Srbije na tom području realizuju isključivo svoje redovne zadatke“, piše u saopštenju.

„Naglašavamo da tom prilikom niko od stranih državljana nije prevožen helikopterom Vojske Srbije“, piše u saopštenju Ministarstva povodom ranijih nezvaničnih navoda da je ambasador SAD u Novi Pazar stigao helikopterom s ministrm Vučevićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari