Hotel otkazao salu gde je najavljena tribina PSG povodom godišnjece početka rata u Ukrajini 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Pokret slobodnih građana saopštio je da je prinuđen da promeni mesto održavanja današnje tribine „Gde je Srbija danas i gde ne bi trebalo da bude – Godinu dana od ruske agresije na Ukrajinu“, jer je hotel Putnik INN otkazao salu u roku kraćem od 24 sata.

Tribina će, kako je saopšteno, biti premeštena u Medija centar sa početkom u 19 sati.

„Otkazivanju tribine prethodilo je stvaranje atmosfere netrpeljivosti, mržnje i pretnji prema pojedinim učesnicima tribine. Reč je o sistematskoj borbi protiv prava na slobodu mišljenja i izražavanja od strane brojnih ekstremističkih organizacija u Srbiji. U takvoj atmosferi brojni građani , ali i privredni subjekti odlučuju da se zaštite od potencijalnih neprijatnosti i zbog toga donose odluke poput odluke menadžmenta pomenutog hotela“, navodi se u saopštenju PSG.

Oni se zahvaljuju Medija centru na spremnosti da im u najkraćem roku izađu u susret.

Na tribini će govoriti Pavle Grbović, predsednik PSG, Marinika Tepić, potpredsednica SSP, Boško Jakšić, novinar i analitičar, Srđan Majstorović, iz Centra za evropske studije, Mijat Lakićević, novinar i Branko Čečen, novinar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari