Ilić: Podržavam zahteve demonstranata, dolazak Putina početak kampanje SNS 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da podržava sve zahteve organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ i zatražio od opozicije da ne dozvoli predsedniku države Aleksandru Vučiću da organizuje izbore.

„Insistiramo kod opozicije da Vučić ne sme da organizuje izbore, njih mora da organizuje prelazna vlada. Mi smo za fer izbore po međunarodnim propisima“, rekao je Ilić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je kazao da je na strani opozicije, dodajući da se Srpska napredna stranka sprema da održi vanredne parlamentarne izbore dok još „nešto može da uradi“ i da u kampanji veliča svoje navodne uspehe.

„Dobili smo zahteve građana koji su na ulicama danima i koji uz medijsku blokadu bude Srbiju da se aktivira, da se pokrene da bi se stanje normalizovalo“, rekao je Ilić.

Govoreći o poseti predsednika Rusije Vladimira Putina, Ilić je ocenio da tom prilikom nije razgovarano o „ozbiljnim temama“, poput plasmana srpskih dobara na tržištima koje će Srbija dobiti u Rusiji.

„SNS je počeo izbornu kampanju. Putin je doveden da bi bio početak te kampanje i napravljen je veliki miting samo da bi se kontriralo opoziciji“, izjavio je Ilić.

Predsednik Nove Srbije rekao je da samo neko ko „nije normalan“ i ne misli dobro Srbiji može da dovede, kako je rekao, 1.300 autobusa u Beograd da bi napravio kampanju jednom političaru i da je „obrukan“ veliki deo Srbije koji je tamo došao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari