Imamović napustio SDA Sandžaka 1Foto: SDA Sandžak

Narodni poslanik i član Glavnog odbora SDA Sandžaka, Enis Imamović napustio je tu partiju.

Na sajtu SDA Sandžaka, danas, je objavljeno da je Imamović, obavestio stranku, da je odlučio da formira svoju izbornu listu, sa kojom će samostalno da učestvuje na predstojećim izborima.

Stranka Sulejmana Ugljanina je saopštila da je njihov poslanik „preuzeo obavezu da podnese ostavku na tu funkciju i vrati stranci mandat“.

Pozivaju se na svoje statutarne odredbe o „automatskom“ prestanku članstva, obaveznom podnošenju ostavke na funkciju narodnog poslanika i vraćanje mandata.

Imamoviću je ovo četvrti mandat u republičkom parlamentu. Prvi put za narodnog poslanika biran je 2012.godine.

Koliko god da je odluka narodnog poslanika Imamovića delovala „šokantno“, kako prenose lokalni portali, ona je očekivana. Ovim su potvrđene priče, koje gradom kruže više od pola godine, da je došlo do ozbiljnih nesporazuma unutar stranke, gde se poslednjih godina, odmeravaju snage između bošnjačke i proalbanske strane Izbori Imamovića za narodnog poslanika i njegova prva mesta na izbornim listama, praćeno je komentarima da je „pobedila bošnjačka opcija“.

Za sada je nepoznato koji će se kadrovi naći na njegovoj samostalnoj listi, ali se spekuliše da će tu biti značajna stranačka imena iz Novog Pazara i neki bivši funkcioneri Stranke pravde i pomirenja (SPP).

Iamović je još jedan visoki funkcioner bošnjačkih partija, koji napušta staru i formira novu stranku. Formiranje nove partije, potvrdio je narodni poslanik i bivši funkcioner SPP Jahja Fehratović, koji računa na „ključne ljude“ iz bivše partije, koji su bili uz muftiju Muamera Zukorlića kada je formirao pokret, kako naziva SPP.

Pre Fehratovića novu partiju Narodni pokret „Savez za Sandžak i dobre Bošnjane“, najavio je, još jedan, bivši funkcioner SPP Admir Muratović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari