Imamović pozvao bošnjačke poslanike da formiraju "klub Bošnjaka" u parlamentu 1Enis Imamović Foto: SDA Sandžak

Enis Imamović, poslanik SDA Sandžaka, tokom rasprave o budžetu za narednu godini u Skupštini Srbije, rekao je da mu već duže vreme vladajuća većina uskraćuje mogućnost da učestvuje u raspavi. Naveo je da se vreme za raspavu, namenjeno za tri samostalna poslanika u parlamentu uglavnom, dodeljuje poslanicima vladajuće većine.

„Sve samostalne poslanike praktično ste skinuli sa liste, tako da je poslanicima iz Sandžaka onemogućeno da bilo šta kažu“, rekao je Imamović.

Da bi, kako je naveo, predupredili trkanje do pisarice, biće formiran „klub Bošnjaka“.

Imamović je naveo da će ostalim bošnjačkim poslanicima biti dostavljen predlog, a za formiranje poslaničkog kluba potrebno je pet potpisa.

„Selma Kučević i ja očekujemo da još tri bošnjačka poslanika stave svoje potpise na osnivanje bošnjačkog poslaničkog kluba. Dogovorićemo se ko će biti predsednik i zamenik“, objasnio je Imamović, ne navodeći koja bi to tri bošnjačka poslanika mogla da potpišu da pristupaju tom poslaničkom klubu .

Reagujući na Imamovićev poziv i negodovanje, Jahja Ferhatović, poslanik Stranke pravde i pomirenja ,ocenio je da je to još jedan performans opozicije i pokušaj da se zaradi neki jeftin politički poen.

„Ja znam kako je biti samostalni poslanik, ali da biste mogli da se prijaite za reč morate biti prisustni u parlamentu, jer ne možete očekivati da ćete se prijaviti klikom za reč iz Noog Pazara. Žao mi je što Imamović ne vidi da u parlamentu postoji osam poslanika Bošnjaka, a ne samo dvoje i da se svi oni bore za dobrobit Sandžaka“ , istakao je Ferhatović, podsećajući Imamovića da je SDA sa SNS u koaliciji u Tutnu i da mu tamo ne smeta vladajući režim, a nije mu smetalo ni kada je SDA Sandžaka bio deo režima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari