Inicijativa za Požegu: Direktor SKC u zatvoru a nadležni o tome ćute, može li se očekivati razrešenje funkcije? 1Požega/Foto: N.Kovačević

Inicijativa za Požegu objavila je krajem prethodnog meseca da je u ovom gradu uhapšen direktor Sportsko-kulturnog centra, člana Srpske napredne stranke, koji se tereti za nasilje u porodici.

Naime, javni funkcioner i član SNS-a, M.M., po skraćenom prekršajnom postupku osuđen je na efektivnu kaznu zatvora od 20 dana – zbog kršenja izrečene hitne mere (zabrane prilaska i privremeno udaljenje iz stana) i odmah upućen na izdržavanje kazne pre pravnosnažnosti presude.

Kako Inicijativa sada saznaje, M. M. se u ovom trenutku nalazi u zatvoru na služenju kazne po presudi Prekršajnog suda, a nakon kršenja hitne mere zabrane kontaktiranja.

„Direktor SKC Požega je na današnji dan još uvek u zatvoru na izdržavanju kazne od 20 dana. Ovim delom (prijava za silovanje) je prekršio  uslovnu osudu i efektivna kazna zatvora je izvesna i jedino moguća“, podsećaju iz Inicijative za Požegu.

Osnovni sud u Požegi: „Kriv je“

Osnovni sud u Požegi doneo je presudu da je M.M. kriv jer je primenom nasilja i pretnjama ugrozio spokojstvo i telesni integritet svoje supruge, nanoseći joj svesno telesne povrede.

Tada mu je izrečena kazna od tri meseca zatvora ukoliko okrivljeni u roku od jedne godine od dana pravosnažnosti presude (18.07.2022.) načini novo krivično delo.

S obzirom da mu je dana 23.08. 2022. godine izrečena hitna mera, M.M. je dužan da tri meseca provede u pritvoru.

Detalje hapšenja list Danas ranije je pokušao da dobije od lokalne policijske stanice, ali su kazali da nisu nadležni za pružanje saopštenja ovog tipa.

Ipak, Inicijativa tvrdi da se niko od nadležnih ovog grada ne oglašava, te da lokalni mediji „ćute“ od kada se slučaj odigrao.

„Nadležni iz opštine se nisu ni u jednom trenutku na bilo koji način oglasili, osudili postupak člana SNS-a Maćića. Lokalni mediji, Radio i TV Požega, ćute sve vreme“, kazala je Inicijativa.

Kako najavljuju, SO Požega će u petak održati sastanak čija bi tema trebalo da bude upravo razmatranje opstanka na funkciji oktivljenog M.M.

„Sutra je sednica SO Požega, na kojoj SE OČEKUJE razrešenje njega kao direktora Sportsko-kulturnog centra, što je Inicijativa za Požegu tražila istog trenutka kada je saznala za delo“, zaključili su iz Inicijative, čekajući ishod zakazane sednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari