Inicijativa za Požegu demantuje da je funkcioner SNS-a na slobodi: "Optuženi za silovanje je na izdržavanju zatvorske kazne" 1Požega Foto: Nenad Kovačević

Inicajtiva za Požegu reagovala je na pisanje medija da je funkcioner SNS-a, koji je priveden zbog sumnje da je izvršio silovanje, danas pušten na slobodu.

Kako je Inicijativa za Požegu sinoć objavila na svom Fejsbuk profilu, uhapšen je direktor Sportsko-kulturnog centra Požega M. M., koji je već krivično-pravno procesuiran za nasilje u porodici, a protiv koga je podneta krivična prijava zbog silovanja.

Ipak, danas su mediji pisali da se pomenuti funkcioner ne nalazi u pritvoru, citiranjem izjave zamenika VJT Užice Veljka Lazića da je ,,pušten na slobodu“.

„Zbog očiglednog nerazumevanja da se radi o dva nezavisna postupka u kojima je M. M. procesuiran, imamo potrebu da damo precizno pojašnjenje, kako bi javnost bila u potpunosti i na pravi način informisana: Javni funkcioner i član SNS-a, M.M., po skraćenom prekršajnom postupku osuđen je na efektivnu kaznu zatvora od 20 dana – zbog kršenja izrečene hitne mere (zabrane prilaska i privremeno udaljenje iz stana) i odmah upućen na izdržavanje kazne pre pravnosnažnosti presude, a na osnovu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“, objašnjava Inicijativa.

Oni napominju da je postupak po prijavi za silovanje krivični postupak, te da istragu sprovodi VJT Užice, i da je on nezavisan od sprovedenog prekršajnog postupka.

„Kakav će biti razvoj i ishod tog postupka – zavisi od prikupljenih dokaza sprovođenjem dokaznih radnji u u istrazi, kao što od toga zavisi i odluka o eventualnom određivanju pritvora za navedeno krivično delo. Dakle, informacija da je M. M. pušten na slobodu posle saslušanja u policiji odnosi se na to da zamenik VJT (još uvek) nije sudu predožio određivanje mere pritvora, ali potpuno tačna informacija u vezi njegovog statusa jeste da je po presudi Prekršajnog suda upućen na izdržavanje izrečene zatvorske kazne od 20 dana – gde se sada nalazi“, zaključili su iz Inicijative za Požegu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari