Insajder: Obračun sa medijima preko "subjektivnog zida srama"

U Zakonu o informisanju piše da je nosilac javne funkcije dužan da trpi kritiku i da je ne doživljava lično, a posao novinara je da kritikuju vlast, ističe za Danas Irena Stević, novinarka Insajdera
Izložba Srpske napredne stranke "Necenzurisane laži" i dalje u fokusu javnosti

Ostavite komentar


  1. Ne verujem ni rec medijima. Da im je zaista stalo do slobode stampe i da im je smetala cenzura mogli su to da pokazu dok je na vlasti bio (moj) DS. Ali tada im je bilo dobro. Ova, inace ocajna, vlast je zvanicno proevropska tako da medijima da bi dosli do fondova ne preostaje ama bas niti jedna druga tema osim cenzure. Sta je prava cenzura videli bismo ako bi se jednog jutra premijer probudio u liku Aleksandra Vucica ministra informisanja 1998-2000. Ali sa ovako ocajnom opozicijom i povrsnim (osim za fondove, za sad) nevladinim sektorom za to apsolutno nema potrebe.

  2. Mislim da bi bilo najbolje ako stvarno autori tekstova podju put izlozbe i objasne gradjanima realnost 😀

  3. Sve to kvazi novinarstvo, čista korupcijska politika i postizanje nekog cilja javnosti preko politike i kritike vlasti koja nije kritika već glupiranje istih za sumnjive novce.

  4. Tolika pompa se digla oko svega ovoga da je to nesto neverovatno. Verovatno ste izrevoltirani sto su se neke stvari iskristalile i prosto shvatili da ne postoji nikakav medijski linc. Stvarno je smesno kojim stvarima se sluzite.

  5. pa bar su pokazali da prate rad medija i da nisu reagovali na kritike ,kao bivše vlasti

  6. sadašnja vlast se zalaže za slobodu medija,što se i vidi samom izložbom

  7. Posao novinara je da tačno, objektivno, potpuno i blagovremeno izvesti o događajima od interesa za javnost, poštujući pravo javnosti da sazna istinu i držeći se osnovnih standarda novinarske profesije.

  8. Previše prašine oko medijskih sloboda!! Jednostavno nije korektno govoriti o cenzuri pored ovakkvih tekstova u medijima, mislim da je to osnovna i jedina poruka ove izložbe!

  9. Stevićeva, upravo tako kaže Zakon o informisanju, a posao novinara je da kritikuje vlast. Ali, posao novinara nije da lažu kako je u Srbiji medijski mrak, da lažu kako su zabranjivani, da lažu da vlada medijska cenzura u ovoj zemlji! Niko nije napravio spisak nepodobnih, kako kažete, već ova izložba predstavlja objektivni zid srama da se lažovi sami prepoznaju! Poruka je svima jasna!

  10. Zid srama je za one koji su pisali i objavljivali takve clanke. Oni treba da se stide svih bljuvotina i lazi koje su napisane.

  11. I ove komentare treba sacuvati, i prikazati na nekoj novoj izlozbi. To bi mu doslo kao " E sad nisam ni za ono o cemu sam pisao"!!!

  12. Da li je uopšte potrebno ovoliko polemisati oko jedne obične izložbe kad ionako svako kaže šta hoće i gde hoće. Mislim da imamo mnogo prečih poslova da odradimo .

  13. Mislim da smo rešili sve probleme koji nas stignu tu i tamo pa je ostalo još da rešimo i ovo oko ove izložbe. Dajte ljudi već jednom se uozbiljite.

  14. Da li smatrate da baš o ničemu nemate pametno da pišete pa novac, vreme i papir trošite na tolikoj raspravi o izložbi.

  15. Sabrana dela na jednom mestu ,sta je tu strasno autori ,pa izasli su vam u susret.

  16. Izgleda da se narod nije upecao na falsifikovane priče o nekakvoj cenzuri u srpskim medijima.

  17. Gospođo kritika je jedno a uvreda i pretnje su nešto drugo to kao novinar valjda razlikujete.

  18. Jedini koji ovde treba da se stide su oni koji su se pronasli u svemu ovome. Kako mogu da tvrde da nemaju slobodu da pisu sta zele kad to nije tacno?

  19. Niko ne pravi spiskove, pisite vi slobodo, ali nemojte da izmisljate da nema medijskih sloboda.

  20. Posao novinara nije samo da pisu neistine i da stalno nekog blate nego da se bave i veoma bitnim stvarima o ovoj zemlji a ne da im na naslovnim stranama budu starlete.

  21. Nikakva sprdnja i na nikog nije usmereno nego je cilj da se javnosti prikaže realna slika medija u Srbiji.

  22. Bune se oni koji izložbu nisu ni videli i koji znaju da su glavni akteri na izložbenim panoima.

  23. Vlast sve vreme i trpi kritiku, sada je to i dokazano. Nije to nikakav pritisak, namerno se pogresno tumaci cilj izlozbe.

  24. Izlozba je dokaz da su mediji slobodni. Pokazali su da prate rad medija i nisu reagovali na kritike kao bivse vlasti.

  25. Oni ne samo da su hteli da dokazu da u Srbiji nema cenzure, vec su i dokazali.

  26. cenzura svake vlasti je u izboru tema o kojim se sme ili nesme da piše npr.zašto uvozimo mleko u prahu puno hormona i antibiotika po rezultatima fabričkih labaratorija u Srbiji, a nacionalna labaratorija nikad neće proraditi jer je to u korist internesnih grupa a trujemo vlastitu decu. Ili zašto je preko noći ukinuto udruženje za zaštitu potrošača Srbije ako nije zbog objavljivanja podatka da je 2115 godine u Srbiju uvezeno i prerađeno u salame 50.000 rona životinjskog otpada

  27. pa ja bih bio sretan da neko objavi na izlozbi sta sam ja napisao, jer se stojim iza onoga sto napisem. ovi su pisali po naredjenju pa im se sada ne svidja sto je to objavljeno.

  28. Neko reče ova vlast "ne reaguje na kritike". Ako ovaj čudesni zid nije reakcije ne znam šta jeste. Inače nigde ovoliko botova koliko na ovo portalu.

  29. Zašto se sad svi odriču onoga što su sami napisali, nije valjda da su počeli da se stide svojih dela, trebalo bi da se ponose!

  30. Kako da nema cenzure,kad je premijer bivši ministar informisanja u režimu komunista Slobodana Miloševića,koji su navikli da gase opozicione listove sa milionskim svotama za neopostojeći porez ?

Ostavite komentar


Politika

Demokratska stranka: Doneti jedinstven stav o izborima 8

Demokratska stranka: Doneti jedinstven stav o izborima

Demokratska stranka (DS) apelovala je danas da koalicija Srbija protiv nasilja (SPN) donese jedinstven stav o izborima 2. juna, navodeći da ta partija ostaje pri inicijativi da se objedinjeni loklani izbori pomere za jesen kako bi preporuke ODIHR mogle biti primenjene u praksi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.