Završen sastanak Vučića i Erdogana 1(AP Photo/Armin Durgut)

U Palati Srbija danas je održan sastanak predsednika Srbije i Turske, Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana.

Predsedniku Turske prethodno danas je ispred Palate Srbija priređen svečani doček, uz intoniranje državnih himni dve zemlje i smotru počasne garde.

Erdogan je u utorak uveče stigao u dvodnevnu posetu Srbiji, a na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekali su ga Vučić, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Posle svečanog dočeka uz intoniranje himni, pozdrav Gardi i počasnih plotuna, planiran je sastanak Erdogana i Vučića, a potom će biti održan plenarni sastanak delegacija Srbije i Turske.

Za 13 časova je najavljeno i potpisivanja sporazuma dve zemlje, a potom će Vučić i Erdogan održati zajedničku konferenciju za medije i obratiti se privrednicima dve zemlje na poslovnom forumu.

Tokom popodneva, dva predsednika posetiće i Beograd na vodi.

Pre tri godine, Erdogan je bio u poseti Srbije, kada je sa Vučićem položio kamen temeljac sa izgradnju autotputa Beograd – Sarajevo.

Erdogan je u Beograd doputovao iz Sarajeva, a iz Srbije odlazi u Hrvatsku, koja je poslednja destinacija na njegovoj mini balkanskoj turneji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari