Ivanka Popović, Tamara Džamonja Ignjatović, Miodrag Majić i Savo Manojlović na tribini ProGlasa kod Krsta u sredu u Kragujevcu 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

 

Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” održaće se u Kragujevcu u sredu, 29. novembra od 18 sati u pešačkoj zoni „kod Krsta” u Kragujevcu.

Tema tribine je predstavljanje teksta proglasa, svrhe i ciljeva inicijative „ProGlas”, uz poziv učesnicima tribine da podrže i potpišu inicijativu.

Na tribini će se obratiti: dr Ivanka Popović, profesorka Univerziteta u Beogradu, dr Tamara Džamonja Ignjatović, profesorka Univerziteta u Beogradu, Miodrag Majić, sudija i pisac i Savo Manojlović, pravnik.

Moderator tribine je Željko Bodrožić, novinar.

Inicijatori ProGasa pozivaju građane iz čitave Šumadije da im se pridruže, budući da će tribina u Kragujevcu ujedno biti prva kojoj će moći da prisustvuju svi zainteresovani, a nakon što u pojedinim gradovima organizatorima ProGlasa nije bilo omogućeno da iznajme sale adekvatne veličine.

Osma tribina ProGlasa biće prva na otvorenom, a na bini će osim govornika biti i bubnjarski ansambl „Balkanska lavina”.

Pre Kragujevca, tribina će biti održana u večeras u Valjevu takođe od 18 sati.

Iza inicijative „ProGlas” stali su Ljubomir Simović, prof. dr Vladimir Kostić, prof. dr Ivanka Popović, Miodrag Majić, prof. dr Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, prof. dr Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, prof. dr Filip Ejdus, prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović, i Petar Peca Popović.

Inicijativu je do sada potpisalo oko 150.000 građana, među kojima i više desetina javnih ličnosti.

Građani inicijativu mogu potpisati na: proglas.co.rs.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari