Ivanović: Incident je izazvao veliki stres kod svih nas 1Novo brdo Foto: N1

Pretučeni Nikola Perić biće do daljeg zadržan u bolnici u Gnjilanu, zbog težine povreda koje su mu sinoć naneli nepoznati napadači na putu u selu Zebince kod Novog Brda, saznaje Kosovo onlajn od Nikolinog oca Slobodana Perića.

Nikola Perić (23) je u stabilnom stanju, ali povrede glave su takve da su lekari roditeljima preporučili da ostane u bolnici kako bi pratili njegov oporavak.

“Nije dobro. Pošto ga ne puštaju iz bolnice, nije dobro. Zadržaće ga još u Gnjilanu, do kada, ne znam. Policija ga obezbeđuje ispred vrata bolničke sobe“, kazao je Perić.

Njegov sin je, navodi Perić, napadnut bez ikakvog razloga.

“Dete je čuvalo krave. Imamo sedam krava. Kada je prelazio put stao je auto BMW, osobe iz auta su ga nešto pitale, on je kazao da ih ne razume. Jedan od njih glavom ga je udario u nos, slomio mu nos. Nastavili su da ga tuku. Sreća što su moj bratanac i brat čuli i potrčali prema njima, inače bi ga na smrt pretukli”, kaže Perić.

Otac prebijenog mladića očekuje da policija pronađe napadače jer se na nekoliko pozicija duž puta Novo Brdo-Straža-Gnjilane nalaze nadzorne kamere. Napadači su, prema rečima Perića, pobegli u nepoznatom pravcu u automobilu BMW crne boje.

Gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović osudio je u izjavi za RTV KiM napad na srpskog mladića.

„Mislim da je ovo za svaku osudu, bez obzira ko je to učinio. Ovo je veliki stres za sve građane u opštini Novo Brdo, pogotovu sada kada pokušavamo da ostvarimo suživot sa svima, sada se javljaju ovakvi incidenti. Smatram da ovakvi incidenti utiču na opstanak naroda i zato apelujem na sve relevantne faktore da se založe da se ovakvi napadi više ne dešavaju. Ne trebaju nam samo izjave kako je istraga je u toku“, kazao je Ivanović.

Kancelarija za KiM Vlade Srbije ocenjuje u saopštenju da je ovo nastavak talasa incidenata prema Srbima na Kosovu i Metohiji, kojih od početka godine ima skoro 90 i dodaje da je ovaj incident izazvao je ogromnu uznemirenost i revolt među srpskim stanovništvom u ovoj opštini.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da počinioci ovog zločina budu što pre otkriveni i sankcionisani, a bezbednosna situacija u srpskim sredinama podignuta na još viši nivo, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari