SUSRET KOALICIONIH PARTIJA - SNS I SPSfoto BETAPHOTO/BRANISLAV BOŽIĆ

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić uputio je danas čestitku Srpskoj naprednoj stranci (SNS) povodom 15 godina od osnivanja, izrazivši nadu da će dve stranke nastaviti saradnju „i posle pobede na decembarskim izborima“.

„Dugogodišnjem lideru SNS-a Aleksandru Vučiću i sadašnjem predsedniku Milošu Vučeviću upućujem, u ime SPS-a i svoje ime, srdačne čestitke povodom 15 godina od osnivanja SNS, koja ima odlučujući uticaj na kreiranje i vođenje državne politike u poslednjih 11 godina“, naveo je Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova.

U čestitki, Dačić je dodao da je ponosan na „sve rezultate te politike u ekonomskoj konsolidaciji i razvoju zemlje, kao i ojačanom međunarodnom pozicijom Srbije“.

„Uveren sam da ćemo takvu saradnju nastaviti i posle pobede na decembarskim izborima, u interesu Srbije i bolje budućnosti svih građana naše zemlje, kao i srpskog naroda u celini“, navodi se u čestitki Ivice Dačića.

SPS i SNS su u vladajućoj koaliciji još od 2012. godine i vlade čiji je predsednik bio upravo Dačić, iako je SNS na parlamentarnim izborima imala bolji rezultat od socijalista. SNS je oborio tu vladu 2014. godine i izazvao vanredne parlamentarne izbore na kojima su značajno popravili svoj rezultat. Nakon izbora, Dačića je na mestu predsednika Vlade Srbije zamenio Aleksandar Vučić.

Srpska napredna stranka formalno je osnovana 21. oktobra 2008. godine, nakon cepanja Srpske radikalne stranke i neslaganja rukovodstva oko pružanja podrške potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU. Za predsednika nove stranke bio je izabran Tomislav Nikolić, dotadašnji zamenik predsednika SRS-a Vojislava Šešelja. Nakon što je pobedio na predsedničkim izborima 2012. godine, Nikolić je napustio stranku prepuštajući je Aleksandru Vučiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari