Ivica Dačićfoto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić obrazložio je u Skupštini predlog da Slavica Đukić Dejanović bude postavljena za ministarku prosvete i naveo da ona poseduje sve kvalitete koji su bitni za onoga ko će voditi taj resor.

Dačić je rekao da je ona menjala i predsednika Srbije Borisa Tadića i upitao „ko danas može da osporava njene kvalitete“.

„Ne očekujem da glasate za nju, morao bih da preispitam svoju odluku kada biste vi glasali za nju, morao bih da se zapitam čija je“, kazao je Dačić, obraćajući se opoziciji.

Kako je naveo, pitanje je da li će Đukić Dejanović imati prilike da govori o obrazovnom sistem u celini, da li će moći nešto da uradi i koliko je dug mandat pred njom.

„Ona je bila profesor univerziteta, direktorka u zdravstvenom sitemu, nije bila samo na političkim funkcijama. Mislim da je ona primer pristupa koji može da dovede to toga da se situacija relaksira i da razmišljamo strateški u narednom periodu i to je dobro kadrovsko rešenje, ne samo političko“, rekao je Dačić.

Dodao je da je Đukić Dejanović bila predlog SPS na osnovu sporazuma sa Srpskom naprednom strankom i da je premijerka, koja je iznela predlog, sarađivala sa njom i poznaje njen rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari