Ivošević: Vlada nastavlja da nanosi štetu penzionerima

Ostavite komentar


  1. Stavovi profesora Ivosevica su svakako u skladu sa Ustavom Srbije, Evropskom konvencijom o zastiti ljudskih prava i sloboda i moralom. Pitanje samo zasto to nije ucinjeno do sada jer je u vreme donosenja Zakona postojala mogucnost postavljanja zahtev Ustavnom sudu Srbije da se hitno izjasni o njegovoj ustavnosti kao i pokretanja postupka ocene ustavnosti potpisoma 25 poslanika NSS. Zar je trebalo da sindikat vojnih penzionera otkriva takvu mogucnost. I na kraju zasto parnicne tuzbe ostecenih penzionera nisu pokrenute odmah posle primene zakona i smanjenja penzija. I na kraju uvazeni profesor se morao izjasniti i o pokretanju sudskih parnica zbog nanete stete penzionerima.

    1. Moj suprug je podneo ustavnu žalbu Ustavnom sudu u januaru 2015. godine. Do danas nije dobio nikakav odgovor iako je obaveza Ustavnog suda da se izjasni u nekom razumnom roku, koji nije preko tri godine. To je najverovatnije zbog toga što se ne može obratiti Sudu za ljudska prava dok se ne prođu sve instance u zemlji, a Ustavni sud je preuzeo ulogu brane mimo Ustava Srbije

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.