Možda odluka o izlasku na izbore na duži rok bude dobra, trenutno vlast trlja ruke: Kako birači reaguju na podeljenost opozicije?

Ostavite komentar


  1. Dragan Đilas je još jednom pokazao da je Vučićev čovek. Svakim svojim pojavljivanjem u medijima obara procenat glasova sa demokratsku opoziciju, i svakim potezom nanosi joj štetu. Budućnost demokratske opozicije treba da nose Marinika i Aleksić, i da se već jednom ograde od Djilasa, koji kada bi bio nosilac liste ne bi prešao cenzus. Izaći na izbore i pobediti, sve je bilo jednostavno, videlo se da je Beograd zreo za promene, ali opet ga uništavaju neki nebitni ljudi.

  2. Ja lično sam prezadovoljan što u redovima opozicije više nema političara koji je stekao neviđeno bogatstvo dok je bio na vlasti i zbog koga prošli put nisam mogao da glasam za koaliciju. Ovaj put on se odlučio za bojkot,a ja ću moći ću da glasam za opoziciju bez griže savesti.

  3. Za mene, tu nema nikakve dileme!
    Aleksandar Vučić mora da podnese ostavku, skloni se iz naših života, zauvek! Nema nikakvih izbora dok se to ne desi! Protesti, demonstracije, otpor, građanska neposlušnost! Dobro mora oterati zlo, a dobro su svi građani Srbije! Nismo mi za zatvor u kome nas on drži, sveukupna sloboda je naš izbor!!!

  4. pocepaše SPN zbog stranačkih interesa. da vam kažem, ovi što hoće na izbore izlaze na iste jer ljudi sa lokala žele radna mesta da primaju plate u gradskim skupštinama i to vam je cela filozofija oko izlaska na ove izbore. Sa ovakvom opozicijom se ne može srušiti režim koji vlada tako da sam ja završio sa ovom opozicijom. Više vrednujem sat vremena slobodnog vremena nego da glasam za ove luzere.

  5. @hiperbola
    Oni koji „samo uzimaju plate“ u lokalu su jedini koji zastupaju nas građane „u lokalu“ dok sns kamarila zastupa sektu iz Beograda i takođe „uzima plate“ ali radi za njihov lični i stranački interes. Što se tiče plate – naši odbornici su je takođe zaradili.
    Što se tiče izbora ja izlazim jer će u suprotnom Vučić + kamrila da nas jašu do 2028. godine i sve vreme nam prave neverovatnu štetu. Mladi nam odlaze mi stari ne možemo na proteste, i kad možemo izađe nas stotinak jer mladih nema dovoljno da budu neka snaga za pritisak na vlast.“Lokal“ se ispraznio jer posla ima samo u Beogradu, Novom Sadu i većim gradovima, a sela se prazne i selo i manji gradovi su plen za prodaju resursa Kinezima i Arapima, uglavnom zemlja i prava na rudarenje. Ne upropašćavaju oni seljake iz zabave već smišljeno prazne sela i manje gradove – sve je na prodaju i mi kao stoka ( jeftina radna snaga) na kilo žive vage.
    Vaš stav o bojkotu je zapravo dobar samo Vučiću da vlada lokalnim gradovima i selima dok mu ne dosadi a važan Vam je samo Beograd. Morate da imate širu sliku i da uvidite koliko je pogrešno bojkotovati jer ovaj nepomenik nikad neće dati ono što opozicija traži, možete do sudnjeg dana da uvređeno sedite kod kuće. Mi ne možemo da čekamo i ne smemo.
    @Igor
    Slažem se sa Vama da je Đulas Vučićev čovek, bolju uslugu nije mogao da mu učini. Namerno ili nenamerno uspeo je već drugi put da od „gotovine napravi veresiju“ i ogromnu štetu svima nama. Marinika bi bolje vodila stranku ali on je drugi Vučić, vlast ne pušta makar to bila i samo stranka. Sujeta mu je veća od pameti.

  6. @penizionerka
    Srećno na izborima. Predviđam katastrofalne poraze opozicije svuda. Ovaj skandal što su uradili sa rasturanjem SPN je demotivisao bar 20% glasača. Jedino gde možda nešto urade je opština Vračar pošto je tu opozicija ubedljivo pobedila SNS na zadnjim glasanjima.

    Nisam ja ni za bojkot, nego su trebali da ostanu zajedno dok ne dobiju te tri stvari, tada bi možda i postigli dogovor da izađu zajedno. Ovako su rekli da izlaze a da nisu ništa dobili, neće im vučić ništa dati. Je jednostavno ne verujem više ovim strankama jer su pokazali da su im stranački interesi ispred rušenje vučića.

Ostavite komentar


Izbori 2024

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.