SDS nakon ujedinjenja sa Demokratama Srbije za predsednika stranke ponovo izabrala Borisa Tadića 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Izborna Skupština Socijaldemokratske stranke (SDS) koja je održana u subotu. 5. februara u Beogradu, potvrdila je ujedinjenje sa Demokratama Srbije i izabrala novo stranačko rukovodstvo, saopšteno je danas iz SDS.

SDS je za predsednika stranke izabrala dosadašnjeg predsednika Borisa Tadića.

Za potpredsednike su izabrani Goran Bogdanović, Zlatko Dragosavljević, Aleksandar Ivanović, Vojislav Janković, Jovana Jovanović, Nada Кolundžija, Petar Radojčić, Goran Radosavljević i Miodrag Stanković.

Miloš Кovačević je izabran za predsednika Političkog saveta, za predsednika Statutarne komisije izabran je Miloš Paligorić, a za članove Statutarne komisije Milan Ivanović, Dejan Кranjević, Srđan Sandić i Mirko Šoć.

„SDS nakon ujedinjenja nastavlja da gradi najjaču opozicionu infrastrukturu, koja će biti sposobna da se suprotstavi superstrukturi na vlasti. Ovo je prvo suštinsko ukrupnjavanje na opozicionoj sceni i prvo udruživanje vrednosno i politički srodnih opcija u opoziciji od dolaska Srpske napredne stranke na vlast“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari