Tadić: Razgovor Đilasa i Vučića bi bio zanimljiv momenat u srpskoj politici 1foto FoNet/TV FoNet

Razgovor Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde i jednog od lidera sa parlamentarne liste „Ujedinjeni za pobedu Srbije“, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, na koji je Đilas sinoć pozvao Vučića povodom izbornih rezultata u Beogradu, a Vučić rekao da će odgovoriti večeras, bio bi „zanimljiv momenat u srpskoj politici“, kako je ocenio Boris Tadić, predsednik Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije.

Tadić je jutros gostovao u emisiji Novi dan na televiziji N1, gde je govorio o različitim rešenjima za neizvesne rezultate izbora u Beogradu, a u vezi kojih je Dragan Đilas, lider SSP, pozvao Vučića na razgovor.

Kao jedno od rešenja za formiranje vlasti u Beogradu, pojavila se ideja da se ponove kompletni izbori u Beogradu, što je prvi napisao na Tviteru Željko Mitrović, vlasnik TV Pink, a kasnije i predstavnici opozicije rekli da je to „tehnički moguće“.

Tadić je takođe rekao da je o ovome razgovarao sa Đilasom, kao i da je zanimljivo što je Đilas uputio poziv za razgovor Vučiću.

– Tog dijaloga nije bilo između njih dvojice već su se međusobno napadali, podizali rejtinge jedan drugom i pravili situaciju političkog duopola. Dobro je da političari komuniciraju. Kada sam ja to radio kao predsednik Srbije bio sam napadan. Ovo je jedan specifičan momenat pa ćemo analizu (ishoda tog poziva, prim. aut.) videti u najskorije vreme – naglasio je Tadić.

On je rekao da ga „zanima kakav će biti odgovor“ Vučića, da on lično ima neke pretpostavke ali da ne želi da ih iznosi u javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari