Do 16 sati u Kragujevcu izašlo oko 42 odsto birača, napadnut kontrolor liste „Ujedinjeni za pobedu Srbije” 1Foto: Z.S.M.

Gradska izborna komisija u Kragujevcu objavila je da je do 16 sati glasalo 41,19 odsto upisanih birača. Na prethodnim izborima 2020. godine do ovog perioda u Kragujevcu je izašlo gotovo 10 posto glasača manje – tačno 32,97 odsto Kragujevčana sa glasačkim pravom.

Na biračkom mestu 25 u kragujevačkoj školi „Treći kragujevački bataljon” birač je napao kontrolora liste „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbje” Ivicu Kitanovića.

– Naš kontrolor je napadnut na ovom biračkom mestu od glasača romske nacionalnosti jer su čitavu grupu članovi SNS-a doveli na kolektivno glasanje. Jedan od njih napao je našeg kontrlora, potvrdila je za „Danas” Nikolina Mitić portparolka ove koalicije u Kragujevcu.

Policija nije intervenisala sve se završilo na koškanju a po njenim rečima „izlaznost je već izuzeno velika i SNS se trudi da izaove incidente na pojedinim biračkim mestima”.

Na biračkom mestu 55 u vrtiću „Čuperak” u naselju Ilina voda nakratko je prekinuto glasanje jer je jedan od birača poveo sa sobom rođaka da ga fotografiiše dok glasa. Članovi biračkog odbora su mu objasnili da je to zabranjeno a on se pozivao da je „ratni veteran” i pokazivao „dokumenta koja to potvrđuju”. Intervenisala je policija i glasanje je na ovom mestu nastavljeno.

Da je odziv birača dobar vidi se po reprezentativnim, velikim biračkim mestima u centru grada.
Na biračkom mestu 53 u Mesnoj zajednici Bubanj gde pravo glasa im 1.039 Kragujevčana još pre 15 sati glasalo je više od 400 njih.

Po rečima Zvonka Mladenovića nije bilo nikakvih incidenata ili nepravilnosti na glasačkom mestu.

Do 16 sati u Kragujevcu izašlo oko 42 odsto birača, napadnut kontrolor liste „Ujedinjeni za pobedu Srbije” 2
Foto: Z.S.M.

U Domu samoupravljača na glasačkom mestu broj 52 do 15 sati već je glasalo oko 500 birača. Na ovom mestu pravo glasa ima 1.290 Kragujevčana. Predsednica biračkog odbora Milica Popadić, takođe ističe da nije bilo bilo kakvih vrsta problema.

Jedno od najvećih biračkih mesta je broj 39 u zdanju starog Suda, gde pravo glasa ima 1.451 Kragujevčanin. U hodniku starog Suda, ogromna gužva, onih koji čekaju na glasanje. Do 15 sati i 20 minuta na ovom mestu već je glasalo 650 birača, odnosno 45 odsto onih sa pravom glasa.

Predsednik i potpredsednik biračkog odbora Vladimir Nedeljković i Zlatko Gorgievski za „Danas” kažu da se izbori odvijaju u fer i korektnoj atmosferi. To potvrđuju i postarači misije ENEMO iz Gruzije i Albanije koji su tokom glasanja obišli ovo biračko mesto.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari