U ponoć istekao rok za predaju izbornih lista: Za parlament trenutno potvrđeno njih 13 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

U ponoć je istekao rok za predaju izbornih lista za parlamentarne, pokrajinske, beogradske i lokalne izbore (65 gradova i opština) koji će biti održani u nedelju, 17. decembra.

Ipak, konačan spisak učesnika biće poznat za par dana kada izborne komisije potvrde ili odbiju liste koje su stigle u zadnji čas.

Zasad je za parlamentarne izbore Republička izborna komisija potvrdila 13 lista.

A za izgbore u Beogradu Gradska izborna komisija je prihvatila devet izbornih lista.

U ovom momentu je Pokrajinska izborna komisija potvrdila takođe devet lista.

Podsetimo, Republička izborna komisija odlučila je sinoć da naloži koaliciji “Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina” da u roku od 48 sati otkloni nedostatak svoje izborne liste tako što će dostaviti najmanje 739 pravno valjanih izjava birača, koji podržavaju tu izbornu listu, overenih najkasnije 26. novembra.

Sinoć je i Grupa građana „Mi Glas iz naroda – Branimir Nestorović“ je predala RIK izbornu listu za vanredne parlamentrane izbore.

U devet održanih izbornih ciklusa za Skupštinu Srbije od 2000. do 2022. u proseku je na izborni listić imao 18 listi. Najkraći izborni listić bio je na izborima 2000. i sadržao je samo osam listi u ponudi, a najduži 2008. sa čak 22 izborne liste.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari