Izetbegović: Da Rusija i Srbija hoće mir, imali bi ga sutra 1Foto: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH / POOL

Predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je večeras na stranačkom skupu u Brezi da od političkih struktura iz Republike Srpske dolaze pretnje suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

S tim u vezi naglasio je ulogu Rusije i Srbije, naročito u kontekstu bezbednosne situacije u Bosni i Hercegovini, regionu i Evropi.

„Da Rusija i Srbija hoće mir, imali bi ga sutra. Rusija razara Ukrajinu, a Srbija razara na Balkanu. Nema gde nije napravila problem u proteklih 30 godina. Znamo šta je bilo u Bosni i Hercegovini i umesto da spuste loptu, da plate odštetu i da se ponašaju na civilizovan način, oni su ponovo izvor problema“, kazao je Izetbegović, prenosi Klix.

Kada su u pitanju odnosi među probosanskim stranakama, Izetbegović je govorio o partijama proizašlim iz SDA koje se udružuju sa građanskim strankama, ali ne u interesu Bosne i Hercegovine, već isključivo protiv SDA.

Izetbegović je podsetio na teške pregovore u proteklom periodu, u kojima je učestvovala i međunarodna zajednica, i istakao da visoki predstavnik nije svestan šta je mogao da uradi nametanjem Izbornog zakona.

„Navukli bi nam novu ludačku košulju, ali smo ga zaustavili“, rekao je Izetbegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari