Izraelski ambasador pozdravio rezultate razgovora u Vašingtonu 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma ambasadora Izraela Jahela Vilana, koji je pozdravio rezultate razgovora u Vašingtonu i najavio da je Srbija od danas na „zelenoj listi“, odnosno da srpski državljani ne moraju u karantin po dolasku u Izrael.

Kako je saopštila predsednikova pres služba, Vučić i Vilan su povodom stavljanja Srbije na „zelenu listu“ razgovarali i o merama koje dve zemlje preduzimaju za otklanjanje posledica pandemije Kovid-19 po njihove ekonomije.

„Ambasador Vilan je rekao da s pažnjom prati izuzetno angažovanje predsednika Vučića na uspostavljanju bližih veza dveju zemalja i pozdravio rezultate razgovora u Vašingtonu“, dodaje se u saopštenju.

Vučić je izrazio zadovoljstvo stalnim napretkom političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Izraela i ocenio da je tome posebno doprinelo međusobno poštovanje i solidarnost dvaju naroda, koji su kroz istoriju često delili tragičnu sudbinu, posebno tokom Drugog svetskog rata.

On je takođe rekao da u Srbiji nema mesta antisemitizmu i podsetio na mnoga zakonska rešenja, koja su doneta u cilju uvažavanja prava ovdašnje jevrejske zajednice, a što daje pečat i sveukupnim odnosima sa jevrejskim narodom, dodaje se u saopštenju.

Vučić je izrazio zadovoljstvo nedavnim razgovorom sa premijerom Izraela Netanjahuom i njegovim razumevanjem stavova Srbije.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija podržava uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na Bliskom istoku, ističući da se nada da će u budućnosti biti nađen način da bude postignut dogovor koji će doprineti boljem životu svih ljudi u tom regionu.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će u narednim godinama više izraelskih investitora bolje upoznati i koristiti povoljne uslove za ulaganje na srpskom tržištu, i ocenili da će tome mnogo doprineti i kancelarija Privredne komore Srbije i Ministarstva ekonomije koja će uskoro biti otvorena u Jerusalimu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari