Izvor Danasa: Brnabić je "treće" rešenje 1FoNet Aleksandar Barda

Ana Brnabić je kompromisno, treće rešenje između struja u gradskom odboru grupisanih oko bivšeg šefa beogradskih naprednjaka Nebojše Stefanovića i Vučićevog aduta za naredne izbore u glavnom gradu, Aleksandra Šapića, kaže za Danas izvor blizak najvećoj vladajućoj stranci komentarišući izbor premijerke za poverenicu Gradskog odbora SNS u prestonici Srbije.

Naš sagovornik otkriva da je takav ishod “iznenadio mnoge naprednjake”, ali da se naširoko spekuliše da su istraživanja javnog mnjenja pokazala da je Brnabić “znatno prihvatljivija opcija članstvu i simpatizerima SNS u Beogradu, od zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, koji nije popularan, ma koliko se trudio u poslednje vreme da unapredi imidž”. Kako saznajemo, nije zanemarljiv broj onih koji se pitaju da li će Brnabić, koja nema iskustva u stranačkom radu, a, s druge strane, ima mnoštvo obaveza u Vladi, moći da obavlja funkciju poverenice. U tom kontekstu, ne isključuje se ni mogućnost da je izbor Ane Brnabić “samo prelazno rešenje, do skupštine stranke, koja se očekuje na jesen”.

Kako precizira izvor Danasa, “za vođenje stranke u Beogradu potrebno je potpuno angažovanje i tim iskusnih saradnika – operativaca koji će se baviti pitanjima u 17 beogradskih opština i stotinama mesnih odbora na širokom području, koje uključuje i Lazarevac, Mladenovac, Sopot, Obrenovac…”. Smatra se, takođe, da je najnovijom odlukom “praktično počela duga i iscrpljujuća kampanja za beogradske izbore”.

Prema našim saznanjima, Aleksandar Šapić, predsednik Opštine Novi Beograd, koji je nedavno postao potpredsednik SNS, i dalje se smatra “najizglednijim” kandidatom za gradonačelnika Beograda, i od njega se očekuje da se “veoma ozbiljno posveti jačanju stranačke infrastrukture u glavnom gradu”.

“Procenjeno je da Šapić trenutno ima najviše vremena za stranački rad, jer nije deo izvršne ni pokrajinske vlasti. Moguće je, stoga, da će Brnabić biti nominalno poverenica, a da Šapić bude u stranci ono što je Vesić u gradskoj vlasti, dakle da dobije još veće poluge moći, baš kao što Vesić i dalje ima u Beogradu”, objašnjava sagovornik našeg lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari